Lottie Fry "FEI Best Athele" i 2022

14-11-2022 10:17

Trine Askjær-Jørgensen

I weekenden afholdt det internationale rideforbund FEI deres "FEI Awards Gala presented by Longines" i Cape Town, Sydafrika, og her gik den måske mest prestigefyldte pris til årets dobbelte VM-guldvinder i dressur, Charlotte Fry

I går afholdt FEI deres årlige prisuddeling "FEI Awards Gala", som var præsenteret af Longines, der er hovedsponsor på flertallet af de helt store, internationale stævner. Gallashowet fandt sted i Cape Town, Sydafrika, og her deltog både atleter og mange andre, vigtige personer i ridesporten fra rundt omkring i hele verden.

Vinderen af den måske med prestigefyldte pris, nemlig Peden Bloodstock FEI Best Athlete prize 2022, blev den dobbelte VM-guldvinder i dressur, britiske Charlotte Fry. Efter en forrygende sommer med fantastisk flotte præstationer ved årets VM i dressur i sadlen på KWPN-hingsten Glamourdale e. Lord Leatherdale/ Negro kunne Lottie Fry, som hun hedder i daglig tale, således tilføje endnu en pris til samlingen. Mon ikke denne skal direkte hjem at stå ved siden af hendes to VM-trofæer?

– At være den bedste atlet i 2022 er fuldstændig vanvittigt! Jeg er stadig ved at bearbejde det og ikke helt sikkert på, hvad jeg skal sige om det endnu, men det er utroligt, sagde Lottie Fry, da hun fik prisen overrakt af Peden Bloodstocks administrerende direktør Martin Atock.

– De mennesker, jeg allermest vil takke for al min succes indtil videre, er uden tvivl Anne og Gertjan van Olst, for at de har givet mig så mange fantastiske muligheder og for at give mig lov til at ride heste som Glamourdale hver eneste dag. Og selvfølgelig hele mit team, mine sponsorerer og min familie derhjemme, som jeg var nødt til at forlade, da jeg flyttede hertil, og til alle, som har stemt på mig til prisen Bedste atlet i år. Tak til Peden Bloodstock for FEI Best Athlete Award 2022, tilføjede Charlotte Fry.

Vinderne af aftenens fem priser er udvalgt ved, at offentligheden i oktober har kunne stemme på kandidaterne. Således har fans fra rundt omkring i verden stemt på deres favoritter til at modtage de respektive priser.

Aftenens fire, andre vindere var:

  • Militaryrytter Alice Casburn, som modtog Longines FEI Rising Star-prisen. 20-årige Alice vandt holdguld og individuelt bronze ved dette års europamesterskab i military for ungryttere.
  • Cavalor FEI Best Groom 2022 gik til new zealandske Kerryn Edmans, som passer top-militaryrytterne Tim Price og Jonelle Prices heste.
  • FEI Against All Odds-prisen gik til den kenyanske springrytter Muthoni Kimani, som forfølger drømmen om en karriere i Europa efter at have overvundet en række udfordringer.
  • FEI Solidarity choice blev Sydafrikas Dressage SA Solidarity Starts Project, som giver regelmæssig undervisning til talentfulde, men dårligt stillede ryttere.

Ingmar De Vos, som tidligere på dagen blev genvalgt til en tredje periode som præsident for FEI, sagde:
– Hvert år hylder vi med disse priser de bedste af de bedste i vores sport. 2022 er første gang, vi er vært for FEI Awards på det afrikanske kontinent, og bemærkelsesværdigt er det, at priserne i år er gået til ene af kvinder. I år mere end nogensinde repræsenterer FEI Awards essensen af vores sport og kaster lys over vores værdier om lighed, beslutsomhed og mod. Tillykke til alle vinderne og tak for at være utrolige ambassadører for vores sport.

Gense Lottie Fry og Glamourdales fantastiske VM-guldkür fra i sommers:

Kilde: FEI

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen