Langehanenberg tysk mester

09-06-2013 10:21

De tyske mesterskaber i dressur afvikles i Balve denne weekend og i går kunne World Cup-vinderen Helen Langehanenberg lade sig hylde som ny tysk mester - læs det hele her

Efter en Grand Prix Special bedømt til 82,167% kunne Helen Langehanenberg og hingsten Damon Hill kalde sig tyske mestre - foran Isabell Werth og Anabel Balkenhol.

Generelt viste rytterne i går et højere niveau end i fredagens Grand Prix. Langehanenberg og Donnerhall-sønnen Damon Hill viste et særdeles godt program med bare to mindre fejl - en i passagen og en i den anden pirouette, men næppe noget af detydning for det overordnede helhedsindtryk. Ekvipagen viste i høj grad dressur, som man ønsker det skal se ud i 2013, fyldt med dynamik og harmoni.

Kampen om andenpladsen var tæt og til stor debat blandt publikum - skulle det være Isabell Werth på Don Johnson eller Anabel Balkenhol på Dablino? Den 11-årige hannoveranervallak Don Johnson e. Don Frederico blev redet for mere forsigtig tøjlehjælp og mindre synlig sædehjælp i changementer, og Isabell Werth var da også stolt af Don Johnson og hans positive udvikling: - Selvfølgelig ville jeg gerne have haft ham i ti år endnu, hvor han er nu. Men jeg er stolt af, at han nu er blevet så stærk på trods af sine fysiske mangler. Han er nu "vokset ind i sin krop", udtalte Werth. Han viste da også forbedret piaffe samt overgange mellem piaffe og passage. Det endte med en bedømmelse til 78,125%, hvilket sikrede ekvipagen sølvmedaljen.

Anabel Balkenhol og De Niro-sønnen Dablino fik bronze med 76,292% efter et program, hvor Dablino viste en elastisk trav og gode op-ad-bakke toer-changementer.

I dag, søndag, står på kür og der er et nyt sæt medaljer på højkant.

Kilde: St. Georg

Se flere resultater her.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing