Klimke fravælger military

12-06-2024 15:23

Den tyske military- og dressurrytter Ingrid Klimke har netop meldt afbud til det tyske mesterskab i military, da hun frem mod OL vil fokusere benhårdt på dressuren

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Klimke har sat militaryen på pause og fokuserer nu på dressur frem mod OL i Paris med håbet om en plads på det tyske dressurhold. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ovenpå weekendens tyske dressurmesterskaber i Balve er de tyske ekvipager, som skal ride CDIO-turen i Aachen i starten af juli, blevet udtaget. Dette stævner fungerer som det andet og endelige udtagelsesstævne for det tyske dressurhold frem mod OL. 

Ingrid Klimke tog en podieplads og en bronzemedalje med Franziskus FRH e. Fidertanz/ Alabaster i lørdagens Grand Prix Special til det tyske mesterskab og er nu en af de potentielle topkandidater til at repræsentere Tyskland til OL. Sammen med Frederic Wandres Bluetooth OLD e. Bordeaux 28/ Gb Riccione, Katharina Hemmer Denoix PCH e. Destano/ Pik Noir og Isabell Werth Quantaz e. Quarterback/ Hohenstein skal Klimke ride i Aachen den 4.-7. juli og kæmpe for sin plads på det tyske OL-dressurhold. Jessica von Bredow-Werndl er allerede sikret en plads på holdet og bliver dermed hjemme.

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Klimke og Franziskus har succes for tiden. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge St. Georg, et tysk ridesportsmedie, har den 56-årige Klimke - på opfordring af dressurkomitéen i den tyske olympiske ridekomité (DOKR) - nu meldt afbud til det CCI4*- og CCI5*-militarystævne i Luhmühlen, som afvikles i den kommende weekend, hvor også det nationale tyske militarymesterskab afgøres. 

Ingrid Klimke har allerede fem OL-deltagelser på cv'et, hvor hun har redet for det tyske militaryhold. Det har ført til to guldmedaljer og én i sølv. Hvis Klimkes prioritering af dressuren bærer frugt, kan OL i Paris for den alsidige rytter være første gang, hun rider med på det tyske og næsten altid succesfulde dressurhold. Franziskus, som Klimke danner makkerskab med, er 16 år gammel, og derfor er det sandsynligvis også sidste chance, hvis de skal nå at opleve et OL sammen. 

Klimke siger dog ikke endegyldigt farvel til militarysporten og vender tilbage med fokus på begge discipliner, når OL i Paris er veloverstået. – Mit hjerte er for tæt knyttet til militarysporten (til at fravælge dette for bestandigt red.), udtalte hun til St. Georg efter at have truffet beslutningen.

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Klimke er datter af Reiner Klimke, som er en af historiens mest vindende dressurryttere. Her ses Ingrid Klimke til OL i Sydney i 2004, som var hendes andet OL. Foto: Ridehesten.com
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen