Storbritannien skal afholde EM

15-10-2024 18:01

I går blev det offentliggjort, at når der næste år skal afholdes EM i military, bliver det Blenheim Palace, der skal danne rammen

Copyright Ridehesten.com
Laura Collett og Hested ved Blenheim Palace International Horse Trials 2023. Foto: Libby Law

– Det er en stor ære at bringe FEI Europamesterskabet tilbage til Storbritannien, fortæller Katrina Midgley fra Stable Events, arrangørerne af Blenheim Palace International Horse Trials, som netop har fået tildelt næste års EM i military.

– Blenheim er en så passende ramme med paladset og den spektakulære terrænbane, og vi ser frem til at byde holdene og deres teams velkommen til et virkelig mindeværdigt stævne. En stor tak til holdene fra British Equestrian, FEI, British Eventing, Agria og UK Sport, som har været afgørende for at sikre dette spændende stævne.

Det vil være 37. gang at EM i military  afholdes, hvilket startede i 1953, og det er 12. gang, at Storbritannien er værtsnation, samtidig med at det markerer 35-årsdagen for de første internationale militarystævne på Blenheim.

Mesterskabet har udviklet sig meget siden sin første udgave i Badminton i 1953, hvor værtsnationen tog både individuelt guld og sølv samt holdguld.

Britiske atleter har domineret disciplinen siden da, og samlet set vundet 20 guldmedaljer i den individuelle kategori, mere end alle andre nationer tilsammen, herunder to meget fremtrædende sejre af medlemmer af den britiske kongefamilie – Prinsesse Anne i 1971 og hendes datter Zara Tindall (født Phillips) i 2005.

/Pressemeddelelse

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner