NM i military med flere danskere på podiet

26-09-2021 19:36

Annika Knudsen Lorentsen

Hos både senior og ponyrytterne blev det til sølvmedaljer i holdkonkurrencen ved Nordisk Mesterskab i Sverige, mens det for junior/ungrytterne blev til bronze. Individuelt blev det ikke til medaljer, men Vicky Mathiesen endte på en flot fjerdeplads i seniormesterskabet

Copyright Ridehesten.com
Simone Vinther og Abildgaards Synergi. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det danske seniorhold lykkedes med at holde deres sølvmedaljeplads, som de havde indtaget efter gårsdagens springning. Alle fire ekvipager på holdet kom igennem terrænet i dag og da de ikke samlede mange fejl ind endte de altså med en flot andenplads. 

På holdet red Cecilie Eriksen med Calvin e. Calypso/Alchimist, Sophia Stegmann med Callistro e. Cardento 933/Mago xx, Bianca Walton med Midt-West Faveur e. Charmeur/I.P.S. Gribaldi (opdr. Poul Erik Nielsen) og Simone Vinther med Abildgaards Synergi e. Cape Town S/Lorentin (opdr. Ingeborg og Jørn Abildgaard). 

Guldmedaljen gik til Sverige, mens Norge tog bronzemedaljen. 

Blandt holdrytterne var det Simone Vinther, der opnåede det bedste individuelle resultat, idet hun endte som nr. 8 ud af de i alt 47 deltagere i seniormesterskabet. Individuelt var det dog Vicky Mathiesen, der red det bedste danske resultat hjem. Det gjorde hun i sadlen på den 18-årige Dejo e. Kappány/Be My Grey og sammen endte de som nr. 4 lige udenfor medaljerækken. 

Copyright Ridehesten.com
Vicky Mathiesen og Dejo ved Falsterbo i 2018. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Ponyrytterne tog også sølv
I ponyrytternes holdmesterskab blev det ligeledes til en sølvmedalje. På holdet red Maiken Meglby Iversen med Hesteklewa Melanie, Nathalie Havskov Badihi med Søborggaards Bastogne, Cilja Folman Westh med Solvangs Morning Suprice og Petrea Fredskov Christensen med Gedsagergaards Roberto. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I ponyernes holdkonkurrence var det ligeledes Sverige der tog guldmedaljen med hjem. 

I den individuelle konkurrence for ponyerne blev det Petrea Fredskov Christensen, der blev bedst placeret på en flot 6. plads, med mindre en ét strafpoint op til bronzemedaljen. 

Bronze til de unge ryttere
I det kombinerede mesterskab for junior- og ungryttere opnåede Danmark en bronzemedalje. På holdet red Victoria Suzette Kahr med Fali Utopia e. Warrant/Sandreo, Nicole Hauskov Badihi med Hvid's La Divina e. Favorit Ask/Carson Ask (opdr. Langkjærsgaard I/S Hvid Horses), Ditte Hedegaard med Schnell's Color Mystery O. e. Carrico/A-Dur (opdr. Stutteri Schnell og Oudal Horses) og Mette-Marie Broby Petersen med Pitagoras e. Carlo Grande/Alfaro.

I det individuelle mesterskab blev Ditte Hedegaard bedst placeret. Efter en fejlfri tur i terrænet i dag endte hun nemlig som nr. 8 ud af de i alt 37 ekvipager i mesterskabet. 

Se alle resultater HER.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen