Danmark som Nordeuropas kraftcenter

15-11-2023 18:01

Annika Knudsen Lorentsen

Under denne effektfulde titel inviterer Dansk Springhesteavl, springryttere, avlere, stævnearrangører, sponsorer og personer tilknyttet følgeindustrien til workshop-arrangement, hvor vi stiller skarpt på muligheden for at skabe et springhestemiljø, som de kendes fra Belgien/Holland

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Arrangementet, der finder sted tirsdag aften den 28. november fra kl. 19.00 til ca. kl. 21.30 på Hvolgård Gods, Hvolgårdsvej 21, 7160 Tørring, afvikles som en workshop/paneldiskussion, hvor du som tilhører kan tage del i diskussion og på den måde tage aktivt del i udviklingen af fremtidens stævnestruktur i Danmark. 

For 3 uger siden indledte Dansk Springhesteavl en række workshops med et enorm velbesøgt, meget rost og omtalt arrangement på Absolut Horses, hos Christian og Andreas Schou. 

Flemming Schultz, der er talsmand for springhesteprojektet fortæller: ”Sigtet med projektet er inden for få år at skabe Europas bedste fællesskab for avlere og brugere af springheste og generere et markant aktivitetsløft til gavn for hele industrien omkring springhesten. Selvom det er med Dansk Varmblod, som katalysator, så ønsker vi at favne alle, der er interesseret i springhesten – uanset medlemskab og tilhørsforhold i øvrigt”. 

Flemming Schultz, fortæller om det forestående arrangement, der har HH Care, som arrangementssponsor og Stald Bøgegården, som projektsponsor

”Fra Belgien/Holland, ved vi at et meget aktivt FEI-stævnemiljø, har formået at skabe et blomstrende kraftcenter, som har en magnetisk tiltrækningskraft for hele springhesteindustrien i Europa. Geografisk er området på størrelse med Jylland. Her afvikler man ca. 50 CSI-stævner årligt. Vi skal denne aften forsøge at belyse, om vi i Danmark kan skabe et tilsvarende miljø. I Nordeuropa har Danmark en ideel placering og en fantastisk infrastruktur. Vi burde have gode muligheder for at kunne udvikle et lignende miljø” 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Til at belyse den belgiske model har arrangørerne virkelig gjort et scoop med gæstetaler Ken Ruysen, der er direktør for Peelbergen Equestrian, sportsdirektør for Stephex Events og showmaster for Knokke Hippique og Brüssels Masters. Ken Ruysen, er årligt involveret i flere end 20 FEI-stævner, og har et indgående kendskab til stævnestruktur, eventplanlægning og -økonomi. 

Ud over Ken Ruysen, vil der være indlæg fra: Martin Thorbøll Pedersen, Head of Event & Partnerships, Global Equestrian Group, landstræner Bo K. Møller, formand for instruktørforeningen og springrytter Kristian Skovrider og direktør for Frandsbjerg Group, Søren Rasmussen

Aftenens ordstyrer er Jan Pedersen, formand for Dansk Varmblod, der samtidig vil give en briefing om hvilken udvikling vi kan imødese i forhold til dyrevelfærdstiltag fra såvel national side som EU Kommissionen. Tiltag, som kan påvirke international stævnedeltagelse og transport af heste. 

Aftenens sponsorer HH Care og Stald Bøgegården har muliggjort, at der er fri entre, og der serveres gratis kaffe/the/vand og kage. 

Begrænset adgang på ca. 100 personer – først til mølle. Læs om tilmelding her.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing