Katrinelund Satisfaction er bare bedst! (video)

12-10-2019 19:47

Annika Knudsen Lorentsen

En spændende omspringning i finalen af Pavo og Dansk Ride Forbunds championat i springning for 5-års  blev vundet af Kasper H. Hansen og Katrinelund Satisfaction, som dermed vinder championatet for andet år i træk

Danmarks bedste 5-års springhest, Katrinelund Satisfaction, er netop blevet hyldet foran publikum på Blue Hors. Her var de 20 bedste ekvipager i 5-års feltet til start i dagens finale af Pavo og Dansk Ride Forbunds championat i springning. Niveauet var højt og de 7 ekvipager der fik en plads i omspringningen opnåede alle minimum en stilkarakter på 8.5. Bedst i hovedrunden var den utroligt velspringende Katrinelund Satisfaction e. Sandro’s Adel/Crelido (opdr. Ib Kirk), han opnåede 8.9 i karakter. 

Rytterne gav alt hvad de havde i omspringningen, og selvom alle gjorde et ihærdigt forsøg, var det omspringningens sidste rytter der trak det længste strå.

Copyright Ridehesten.com
Dette billede er vist et godt bevis på den kapacitet som Danmarks bedste 5-års hest besidder. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Helt enestående præstation
De fleste vidste godt, at Katrinelund Satisfaction kunne springe flot, med stor kapacitet og en fantastisk teknik, men i dag fik Kasper H. Hansen også vist, at han kunne ride en hurtig omspringning sammen Katrinelund Satisfaction e. Sandro’s Adel/Crelido (opdr. Ib Kirk). Og det var han også selv glad for, som I kan høre i videoen nedenfor. Parret red i tiden 33.94 sekunder og var dermed godt to sekunder hurtigere end andenpladsen.

Kasper H. Hansen og Katrinelund Satisfaction vandt også championatet sidste år, så det er uden tvivl en ekvipage for fremtiden. Se ekvipagens omspringningsridt nederst i nyheden, mens I finder hovedrunden her.

Endnu engang blev andenpladsen vundet af Jesper Meyenburg, denne gang med J Bøgegårdens Zidane e. Zirocco Blue/C-Indoctro, de red en flot hovedrunde, som stildommerne belønnede med 8.5, og det var nok til at give en plads i omspringningen. Her gav ekvipagen den hele armen og red fejlfrit i tiden 36.09 sekunder.

Copyright Ridehesten.com
Jesper Meyenburg og J Bøgegården Zidane. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tredjepladsen blev Torben Frandsen med den velspringende hingst Elmegårdens Dakota e. E Bøgegårdens Dicapo/Catoki (opdr. Maria og Martine Schnoor), som var blandt de bedste 5-årige heste ved UVM på Zangersheide i år. I dag red parret til en stilkarakter på 8.6, og i omspringningen var de fejlfrie og blot et my langsommere end Jesper. De red i tiden 36.49 sekunder.

Copyright Ridehesten.com
Torben Frandsen og Elmegårdens Dakota. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fjerdepladsen blev vundet af den talentfulde ungrytter, Astrid Svenstrup, som red den kårede hingst Congstar e. Chacco’s Son/Stakkato til en stilkarakter på 8.5 og i omspringningen red hun en stilfuld og hurtig omspringning i tiden 38.81 sekunder.

Femtepladsen gik til Charlotte Schreiber og Why Not e. Warrant/Calypso II (Laurtiz Lauritzen), som ligesom to af de øvrige top-5 ryttere, opnåede 8.5 i stilkarakter. Ekvipagen var ret hurtig i omspringningen, men fik en bom undervejs.

Se alle start- og resultatlister her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen