Kåring med Europafinale af høj kvalitet

07-03-2019 11:56

Britt Carlsen

Selve kåringen ved Dansk Varmblods hingstekåring i MCH Messecenter Herning er i fuld gang. Samtlige unghingste har været mønstret for kåringskommissionen, og det er en flot kollektion, bekræfter Andreas Helgstrand (video)

Det har været en fornøjelse at se de unge hingste blive mønstret på fast bund foran dommere og publikum her til formiddag. Holdet af 3-årige springbetonede hingste blev løssprunget i aftes, men her til formiddag kunne publikum danne sig et indtryk af holdet. I holdet er der flere moderne hingste og hingste, som måske endnu lige mangler lidt hingstepræg.

I holdet af 3-års dressurbetonede hingste blev publikum virkelig forkælet med en perlerække af vellinjerede, udtryksfulde og særdeles velgående hingste. Andreas Helgstrand, som har været tilstede ved de store udenlandske kåringer i Tyskland og Holland, er imponeret af holdet. Selv fremstiller han en stor del af det dressurbetonede hold, 17 i alt, men han har også holdt et vågent øje med de øvrige hingste i holdet. Der bliver en flot kollektion til avlerne af hingste med forskellige blodlinjer og fortrin, vurderer han. 

I dag har dommernes fokus været på hingstenes eksteriør, deres bygning, og herunder især på benstilling og hovform. Derfor har dyrlæge Hans Schougaard været tilknyttet kåringskommissionen, og det har været hans opgave at se nærmere på hingstene, når de blev opstillet foran dommerne. Det er også i dag, at dommerne kan gøre sig nogle overvejelser om, hvordan hingstenes form og foderstand er. Og her må man lykønske de dygtige hingsteholdere og mønstrere, som har klargjort hingstene. De ser brandgodt ud. Hånden på hjertet, så har der været nogle år, hvor der har været en lidt "tynd" ende blandt hingstene, men det er ingenlunde tilfældet i år. Der er kvalitet hele vejen, og det sætter dommerne på en opgave, når de skal sortere hingstene. 

I dag kl. 14 bliver de springbetonede hingste longeret for dommerne, men ellers er bedømmelsen af de unge hingste overstået for i dag. De dressurbetonede hingste bliver longeret i morgen tidlig i Krafft Arena M, og så skal springhingstene løsspringe kl. ca. 11. Herefter skal dressurhingstene igen til bedømmelse, idet de skal vises løse for dommerne. Lørdag er der hviledag for de unge hingste, indtil de kommer tilbage søndag – denne gang i Boxen, hvor der gives besked om, hvilke hingste, der opnår godkendelse. Kåringen af hingstene begynder kl. 9.30 og strækker sig frem til kl. 14. I det tidsrum får vi både de unge og ældre hingste at se i hallen, og de ældre hingste bliver vist under rytter.

Se tidsplanerne HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen