Lars sendte Dannebrog til tops i Boxen (video)

18-10-2018 15:23

Britt Carlsen

Hele 84 ryttere var til start Stutteri Ask 1.45 m klasse ved World Cup Herning, og de tyske topryttere sad solidt på topplaceringerne, lige indtil Lars Bak Andersen red på banen som næstsidste rytter

Den tidligere europamester Carsten-Otto Nagel havde redet sig i spidsen for den første 3-stjernede klasse under World Cup Herning med La Conga e. Landjonker. Og selvom rytterne rigtig prøvede at ride forbi ham i anden fase, så hold han sin føring foran landsmanden Patrick Stühlmeyer og Shere Khan du Banny e. Eyken des Fontenis. Banemålet inde i Boxen er øget, så ridebanen nu er blandt Europas største indendørs arenaer, hvilket betød, at rytterne rigtigt kunne komme til at ride til i omspringningen, hvor der var en lang galopstrækning mod sidste oxer. 

Lars Bak Andersen havde redet sig ind i toppen med 3Q Qira e. Axe x Asca Z, så han kendte vejen, og banens udfordringer og muligheder, da han red ind som næstsidste rytter 3Q Qalisya e. Stedinger. Hoppen ejes af den malaysiske rytter Qabil Ambak, som træner hos Lars, og med hoppen blev Qabil placeret på en flot 13. plads i Asian Games. Lars kunne lægge hoppen op i et godt grundtempo, og kunne ride godt til den sidste oxer, så da han krydsede målstregen var han godt 0,3 sekunder hurtigere end Carsten-Otto Nagel. 

- Det er et super setup her i Herning, og der er næsten World Cup standard her, så det var vigtigt for mig at gøre det godt på hjemmebane, fortæller Lars Bak Andersen. 

Se resultatet af klassen HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner