Jojo var virkelig med mig

18-12-2014 09:19

I et utrolig stærkt felt, der blandt andet bød på endnu en verdensrekord fra britiske Charlotte Dujardin, lykkedes det i aftes for danske Agnete Kirk Thinggard og Jojo AZ at avancere til en flot syvendeplads i Grand Prix Kür

Copyright Ridehesten.com
Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ ved DM 2014.

- Det var en helt vildt fantastisk oplevelse i dag! Jojo var virkelig med mig inde på banen i dag og løftede meget bedre i piaff og passage, end han gjorde i går. Jeg kom lidt foran musikken og havde en lille fejl i zig zag, men ellers er jeg virkelig tilfreds. Skøn oplevelse og dejligt, at man kan være med på trods af så vild en startliste, fortalte en glad og tilfreds Agnete Kirk Thinggard til Ridehesten.com efter aftenens Grand Prix Kür ved World Cup-kvalifikationen ved Olympia Horse Show i London.

Agnete og Jojo AZ e. Ginus/Justboy leverede et flot program, der af dommerne blev belønnet med en score på 77,275%, hvilket resulterede i en flot syvendeplads – en forbedring af tirsdagens ottendeplads i Grand Prix.

Ikke overraskende var det igen britiske Charlotte Dujardin på Valegro e. Negro/Gerschwin, der løb med sejren. Mere overraskende var det, at ekvipagen endnu engang formåede at sætte ny verdensrekord med en score på hele 94,300% - mere end 10 procentpoint foran klassens nummer to, hollandske Edward Gal på Glock’s Undercover e. Ferro/Donnerhall, som opnåede 83,550%.

Klassens anden danske deltager, Ulrik Mølgaard, der er bosiddende i England, opnåede på DV-hesten Michigan e. Michellino (opdr. Kaj Jensen) en 14. plads med 65,300%.

Den samlede stilling i Reem Acra FEI World Cup dressur, efter fem kvalifikationer, er også rigtig spændende set med danske øjne. Mens førstepladsen deles af to tyske ryttere, hver med 54 point, så er den efterfølgende placering, tredjepladsen, dansk med 48 point og tilhører Agnete Kirk Thinggaard.

Se flere resultater HER.

Interview med den nybagte vinder HER

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald