Rekordernes aften i Olympia

18-12-2013 09:43

Den britiske OL- og EM-vinder Charlotte Dujardin er den nye indehaver af verdensrekorden i kür efter hun i aftes scorede hele 93,975% i Grand Prix Kür ved Olympia Horse Show 

Scoren slog den tidligere verdensrekord på 92,3%, som Edward Gal og Totilas satte, også ved Olympia i 2009.

Charlotte og Valegro, der ejes af hendes træner og mentor Carl Hester og Roly Luard, har nu verdensrekorden for alle tre Grand Prix-klasser. - Jeg kan ikke tro det - jeg er overvældet og helt ekstatisk, sagde Charlotte, der red til sin 'Great Escape'-musik for sidste gang. - Jeg ønskede at komme her og se om jeg kunne slå rekorden til denne musik, og så til Olympia. Det har været sådan en utrolig rejse med Valegro - jeg har opnået så meget mere end jeg nogensinde havde forestillet mig, fortæller Charlotte.

Hver af de fem dommeres individuelle scores var over den tidligere rekord – den franske dommer Isabelle Judet tildelte den forbløffende score 96,625% - og publikumsskaren på hele 8.000, den største nogensinde på dressurstadion på Olympia, stod op og klappede af den dristige og kraftfulde præstation endnu før scoren blinkede op på tavlen.

Ikke alene har den britiske ekvipage frarøvet hollænderen Edward Gal hans tidligere rekord, men også degraderet ham til andenpladsen i klassen. Med den elegante Glock’s Undercover fortryllede Edward publikum med et glidende kür-program, der fremhævede den 12-åriges evne til piaffe og passage. - Jeg vidste, at jeg ville miste min rekord en dag - så jeg bare nødt til at øve mere for fremtiden, sagde Edward.

Den unge hollandske rytter Danielle Heijkoop tog tredjepladsen under sit første besøg i London med den 14-årige Gribaldi-vallak Kingsley Siro, hvis program var præget af en meget kraftfuld passage og piaffe.

Den britiske ekvipage Michael Eilberg og Half Moon Delphi, var sidste ekvipage på banen og fulgte lige efter den nye rekordindehaver, hvilket var en svær præstation at følge, men de red sig alligevel op på en fjerdeplads.

Olympia-debutanten Lara Griffith red sig ind på en niendeplads på Andretti H, som tidligere blev redet af hendes mentor Laura Tomlinson, som også kom i søgelyset. Det var dog for sidste gang med sin OL-holdguldmedaljepartner Mistral Højris e. Michellino/Ibsen (opdr. Betty Rasmussen) som blev officielt pensioneret ved stævnet.

- Jeg er ked af, at Alf ikke vil være en del af mit fremtidige rejse, men glad for, at han forlader britisk dressur i sikre hænder, sagde Laura, der vandt ti mesterskabsmedaljer med den 18-årige vallak.

Femtepladsen i klassen blev indtaget af Glock's Romanov (tidl. Blue Hors Romanov) med hollandske Hans Peter Minderhoud i sadlen, med en score på 77,675%.

Lige efter på sjettepladsen kom klassens bedste dansker, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på Digby e. Donnerhall/Sandro (opdr. HKH Prinsesse Benedikte), som opnåede 76,900%.

Den anden danske deltager, Anders Dahl på Wie-Atlantico de Ymas, opnåede en score på 73,175%, hvilket rakte til en 10. plads.

Kilde: pressemeddelelse

Se flere resultater her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner