Deltager i 4 ugers Christmas Show

24-11-2022 12:44

Annika Knudsen Lorentsen

Filippa Olympia Sønderby har medbragt fire ponyer til denne uges Christmas Show Warm Up, og hun fortæller, at det klart er et af årets højdepunkter. Hun er særdeles aktiv ved Christmas Show-stævnerne i år, hvor hun er til start i alle fire uger

Copyright Ridehesten.com
Filippa Sønderby med Picasso. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er ikke jul før vi har været til Christmas Show Warm Up med ponyerne. Det er bare et af årets højdepunkter, og det man glæder sig til, når sommerferien er slut, indleder Filippa Olympia Sønderby, som i denne uge har fire ponyer til start på Vilhelmsborg. 

– Det er noget særligt, fordi man mødes med sine ponyvenner fra hele landet og bruger mange timer på tribunerne med at hygge, snakke, spise pandekager og se springning sammen. I år er det også lidt hårdt, da det er mit sidste ponyår. Det er svært at tænke på, at næste gang så er jeg "kun" med som hjælper for min lillesøster, Savannah. 

Copyright Ridehesten.com
Filippa Sønderby og Cassiopeia. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Filippa har medbragt ponyerne Nino du Buhot, Picasso, Cassiopeia og Timberlake, mens hendes søster Savannah har to ponyer med, Sollux og Cazetti's Miniman. Begge piger sejrede mandag i en klasse, og de har haft flere gode fejlfrie runder. Filippa var ligeledes til start ved Christmas Show Warm Up for hest i sidste uge, og i næste uge går turen til Baltic Cup med ponyen Timberlake. Filippa slutter af med at deltage ved det store Danish Christmas Show med sin hest, og dermed er hun til start i alle fire uger, hvor der er julestævner på Vilhelmsborg.

Copyright Ridehesten.com
Savannah Sønderby med Sollux. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– I år har jeg fire ponyer med. Cassiopeia, som var den pony jeg for seks år siden galopperede på for første gang. Nu er hun ponyen jeg fejrer mit sidste Christmas Show for pony med. Hun er noget helt særligt, for vi er vokset sammen. Så har jeg Nino du Buhot med, som ejes af nogle vi kender der hedder Lærke og Winnie. Nino har en lang karriere bag sig, og han nyder det meste af sin tid med sin part Naya. Engang imellem nyder han at komme tilbage i arenaen, og derfor er han med og han vandt messingturen den anden dag. Den tredje pony jeg har med er Picasso, som er ejet af familien Hynkemejer. Hans ejer Frieda kom ud for en rideulykke i sommers, hvor hun kom alvorligt til skade, og derfor har hun ikke mulighed for at ride som planlagt. Hun red nogle klasser i søndags, og ellers går han her med mig, fortæller Filippa og fortsætter: 

– Den sidste pony er Bimmer aka. Timberlake, som skal gå et par klasser i weekenden som opvarmning til Baltic Cup i næste uge. Han har opfyldt mine vildeste drømme om at ride S, DM og Baltic Cup. 

I december-udgaven af magasinet Ridehesten, som udkommer i næste uge, bringer vi en profil med Filippa Olympia Sønderby. Her kan du blive klogere på den 16-årige springrytter.

Copyright Ridehesten.com
Filippa Sønderby med Picasso. Foto: Privat
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen