Verdens bedste ryttere mødes i Herning

23-07-2013 13:19

Tilmeldingsfristen til de tre europamesterskaber i Herning er netop udløbet, og af listerne fremgår det, at verdens allerbedste ryttere og heste vil deltage i ECCO FEI European Championships i dressur, springning og para-dressur

Det bliver et helt ekstraordinært stærkt felt af internationale topryttere, som tørner sammen i MCH Messecenter Herning fra den 20. til den 25. august. Det er første gang i historien, at tre europamesterskaber afvikles samtidigt; i springning, dressur og para-dressur (dressur for handicappede ryttere). Arrangørerne bag stævnet glæder sig over at kunne præsentere så stærkt et felt af internationale ryttere på dansk grund. Listerne bugner af OL-, VM- og EM-medaljetagere og der er ingen tvivl om, at kampen om medaljer bliver benhård.
 
Danske medaljedrømme
Danmark har tradition for at være med i medaljekampen i dressur, og landstræner Rudolf Zeilinger håber og tror på en dansk medaljechance. De danske ryttere Anna Kasprzak, Lone Bang Larsen, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Andreas Helgstrand kommer dog i hård kamp om medaljerne. De lande, som sædvanligvis kæmper om holdmedaljer i dressur er England, Tyskland, Holland og Danmark. Englænderne har tilmeldt deres OL-guldhold fra London sidste år, Charlotte Dujardin, Laura Tomlinson og Carl Hester, og den konstellation virker uhyggelig konkurrencedygtig. Også tyskerne stiller i stærkest mulige opstilling, mens der var tvivl om, hvorvidt den regerende europamester, hollandske Adelinde Cornelissen, ville komme til start, da hendes EM-guldvinder Jerich Parzival har udviklet en mislyd ved hjertet. Heldigvis for Cornelissen og det hollandske hold meldes Parzival ’fit for fight’. Det gør bestemt mesterskabet mere seværdigt, men samtidig øges konkurrencen om de tre holdmedaljer også betragteligt.
Der er garanti for, at de 69 tilmeldte dressurryttere fra i alt 20 nationer vil gøres deres bedste for at tryllebinde publikum i Blue Hors FEI Dressage Championship.
 
Håb om medaljer på JYSK Arena
Ved det foregående EM i para-dressur (dressur for ryttere med et fysisk handicap), der blev afholdt i belgiske Moorsele i 2011, var de engelske ryttere helt suveræne og vandt 8 ud af 11 mulige guldmedaljer. Kun østrigske Pepo Puch, tyske, Hannelore Brenner, og sidst men absolut ikke mindst, danske Stinna Tange, forhindrede total engelsk guld-dominans. Stinna Tange vandt guld i grad 1B kür med sin daværende hest, Labbenhus Snøvs. Ved dette EM er Stinna igen på holdet – denne gang med en ny hest – og sammen med de øvrige fire ekvipager: Line Thorning Jørgensen (Grad IV), Line Kongensgaard (Grad IV), Caroline Cecilie Nielsen (Grad II) og Liselotte S. Rosenhart (Grad IA) skal hun i kamp i JYSK Arena om placeringer og medaljer. Men samtlige guldvindere fra EM i Moorsele er også at finde på startlisterne i Herning.
62 para-dressurryttere fra 20 nationer vil gøre deres yderste for at vinde medaljer og hæder ved JYSK FEI Para-dressage Championship.
 
De springer for Danmark
Realistisk set kommer de danske springryttere ikke til at være med i topkampen, når holdkonkurrencerne i springning afgøres torsdag den 22. august. Det danske hold bestående af Søren Pedersen, Charlotte von Rönne, Thomas Sandgaard, Andreas Schou og Thomas Velin kommer på en stor opgave, men landstræner Lars Pedersen håber på, at de danske springryttere er med blandt de bedste nationer, når holdkonkurrencen bliver afgjort torsdag aften.
Ved OL i London vandt briterne guld, og de sender to af deres guldvindere til Herning kombineret med yderligere to meget erfarne ryttere, så englænderne vil helt klart være i spil til medaljerne. Tyskerne er traditionen tro meget stærkt ridende i mesterskaber og de har en guldmedalje fra EM i Madrid at forsvare. Rytterne fra Frankrig, Holland, Belgien og Schweiz kan det også betale sig at holde et vågent øje med.
103 springryttere fra i alt 23 nationer vil med sikkerhed være med til at give publikum en fantastisk oplevelse og spænding til det sidste i P.S.I. FEI European Jumping Championship.
 
Stadion fyldt til bristepunktet
Der er stor rift om billetterne ved EM og arrangørerne forventer, at der bliver totalt udsolgt fredag, lørdag og søndag. Der er endnu billetter at få til alle dage, men salget netop til weekendens finaler går rigtig stærkt. Stadion rummer plads til 10.000 entusiastiske tilskuere. Blandt dem vil også være mange danske opdrættere, da hele otte danskavlede heste er at finde i dressurkonkurrencerne til start under ryttere fra Danmark, Norge, England, Finland og Schweiz. Endvidere er fire danskavlede heste til start i para-dressur for Danmark, Norge og England. På startlisten for Holland finder man også den tidligere danskejede avlshingst Blue Hors Romanov (nu Glock’s Romanov) redet af Hans Peter Minderhoud. Hingsten er far til et stort antal talentfulde dressurheste herhjemme, så interessen vil naturligt også samle sig om denne hingst.
 
Oversigt over startende ryttere og heste i springning, dressur og para-dressur:


http://www.hippobase.com/events/HerningCHEU/JumpingDefiniteEntries.htm http://www.hippobase.com/events/HerningCHEU/DressageDefiniteEntries.htm
http://www.hippobase.com/events/HerningCHEU/ParaDefiniteEntries.htm

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen