Så køres der asfalt ind i hallen

27-02-2014 19:40

Britt Carlsen

Der arbejdes på højttryk i MCH Messecenter Herning med at gøre de store opvisningshaller klar til Dansk Varmblods hingstekåring i næste uge – nu kører NCC asfalt ind i hallen og hvorfor nu det?

Dansk Varmblods hingstekåring i MCH Messecenter Herning indledes torsdag i næste uge med mønstring og besigtigelse af hingstene til kåring på fast bund. Dette gøres i samtlige de store ridehesteavlsforbund i Europa, men i Herning er den besigtigelse helt speciel, den foregår inde i den opvarmede opvisningshal.

Ved de udenlandske kåringer sker mønstringen ude på fast bund, og sådan har det også været i Dansk Varmblod ved hingstekåringen i Herning i flere år. Dommere, mønstrer, hingsteholdere og publikum har stået i både sne, regn og kulde for at følge besigtigelsen af hingstene udenfor mellem hallerne.
Med hjælp fra NCC blev det så besluttet at anlægge en fast, asfalteret bund inde i opvisningshallen i stedet for at fortsætte med besigtigelsen udenfor i marts måned, hvor vejret i bedste fald er meget koldt. Mønstringen af hingstene på fast bund bruges af kåringskommissionen til at vurdere hingstenes benstilling og hovform, deres type og hvorvidt bevægelsen er taktfast. Bedømmelsen på fast bund er også en form for indsyning til kåringen, hvor dyrlæge Hans Schougaard kan vurderer hingstenes generelle sundhed og form.

Mønstringen af hingstene til kåring starter kl. 9 torsdag morgen. De tidligere år har det været den runde hal B, som har været brugt til dette, i år er bedømmelsen på fast bund flyttet til den store hal M, Skagen Fondene Arena, men den runde hal B, Equsana Arena samtidig huser unghestechampionatets springdisciplin. Se mere på Dansk Varmblod og Ridehestens hingstekåringssite.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen