Jeg holder tungen lige i munden - og så videre!

12-10-2017 16:07

Britt Carlsen

Rikke Haastrup Kristensen har været topplaceret med flere heste i dagens championatskvalifikation i springning på Blue Hors. I 6-års klassen blev hun slået med et mulehår af UVM finalisten Fendi Ask

Der har stået Rikke Haastrup Kristensen højt oppe på resultatlisterne flere gange i dagens championatskvalifikationer for 4-, 5- og 6-års heste. Rikke har ialt syv heste med i championatet, og de fem er blevet placeret. 

I dagens sidste championatskvalifikation for de 6-årige heste blev Rikke slået med et mulehår af den dobbelte UVM finalist Fendi Ask e. Favorit Ask. Rikke sad på den kårede hingst First choice HT (opdr. HC Toft), der også er efter Favorit Ask, og hun opnåede 8,5 points. Fendi Ask, der normalt rides af Karen Møller Rohde har skiftet rytter til finalen. Karen venter sit og Sørens første barn, og det blev derfor Søren Møller Rohde, der overtog Fendi. Det gjorde han problemfrit, og sejrede med 8,6 points.

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde har overtaget Fendi Ask fra sin hustru Karen, der er gravid med parrets første barn. Søren red Fendi til sejr i dag.

UVM-deltager Mille Bisgaard og Engerupgaards Cezanne e. Balou du Rouet (opdr. Lotte Holm) red sig også ind på andenpladsen med 8,5 points og det samme opnåede Rikke Haastrup Kristensen på Coupe Dior e. Coupe de Coeur, mens klassen sidst placerede rytter blev Jesper Meyenburg på UVM-hesten Syvhøjegårds Eyecatcher e. Ci Ci Senjor Ask (opdr. Niels Osterland) med 8,3 points. De flotte resultater som Rikke har opnået i dagens kvalifikation tilskriver hun fuldt ud hestene. - Det er let, når man sidder på kvalitet, bemærker hun. Der er tæt kamp om topplaceringerne i alle aldersgrupper, og selvom Rikke har været topplaceret, så mangler sejren. - Det må jeg lave om på, siger hun med en latter. Hun bemærker, at der er god kvalitet blandt hestene i årets championatsfinale og specielt de 5- og 6-års heste ser stærke ud. - Det er svært at vurdere de 4-årige heste, og der var mange i dag, som stoppede på etteren, og måske springer de meget bedre i morgen. Derfor er det også godt, at springhestene går to runder, indskyder hun.

- Det er fint her på Blue Hors, det fungere rigtigt godt, med god plads på opvarmningen og i opvisningshallen. Der er fantastiske forhold for hestene uanset om de står i faste bokse eller transportboxe. Det betyder noget for os, og så er alle her helt vildt hjælpsomme. På spørgsmålet om hendes muligheder i finalen er svaret kort og fyndigt: Jeg holder tungen lige i munden - og så videre!

Se resultaterne HER

Copyright Ridehesten.com
Mille Bisgaard og Engerupgaards Cezanne kom ind på en delt andenplads.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen