Jeg har de lange briller på

14-05-2015 17:15

Den dobbelt EM-guldvinder Cathrine Dufour sejrede i dagens U25 Intermediaire II med Atterupgaards Cassidy. Hun er glad for sejren, men ser også stævet i et større perspektiv

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy.

23-årige Cathrine Dufour har to gange vundet guld ved EM for Ungryttere, nu er hun ungsenior og deltager i klasser for ryttere under 25 år, U25. I dag sejrede hun sikkert i Global Connect U25 Intermediaire II med sin partner gennem flere år Atterupgaards Cassidy e. Caprimond, som hun selv har uddannet fra unghest til EM guld og debut i dressurens sværeste klasse, Grand Prix. Hun var naturligvis glad for dagens sejr, men hun ser også sin stævnedeltagelse lige nu i et lidt større perspektiv. For Cathrine og hendes træner Rune Willum gælder det om konstant at udvikle Atterupgaards Cassidy og få givet både hest og rytter noget rutine i dressurens højeste klasser.

- Jeg har ikke fokus på "præmieræset", fortæller Cathrine, og fortsætter: Jeg har hele tiden de lange briller på, og bruger stævnerne nu, til at få noget rutine. Og det er jo perfekt, at vi kan få det på hjemmebane, hvor vi ikke skal ud på en lang tur ned i Europa. Jeg er meget taknemmelig for, at JBK Horse Festival har arrangeret et internationalt dressurstævne, og jeg syntes stævnepladsen er rigtig flot opbygget. Samtidig er det super velorganiseret, og banerne bliver jævnet regelmæssigt, det er top professionelt. Stor ros til JBK!

Cathrine vil bruge de kommende dages klasser til at opnå mere rutine, og så skal hun og træner Rune Willum gøre sig nogle overvejelser over, hvorvidt Cathrine skal deltage i DM for seniorer eller U25-ryttere på Broholm Gods på Fyn i starten af juni. Det er endu ikke helt besluttet. 

Cathrine Dufour sejrede med 73,377% og så var de danske U25 ryttere helt i særklasse stærke i klassen, hvor det blev til en andenplads til Nanna Skodborg Merrald/Weltliebe (70,219%) efterfulgt af Victoria E. Vallentin/Select ECCO (68,026%) og Anna Zibrandtsen/Rentino (67,018%) sidste placering gik til norske Catharina Lorentzen Lund/Helios (66,4915).

Se klassens resultater HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen