Jeg glæder mig til at vise hestene frem

28-02-2014 08:44

Bodil Nyholm Sørensen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Kirstin Skjoldshøj har to heste med i Unghestechampionatet i springning ved Dansk Varmblods Hingstekåring, endda de to heste, som har opnået flest point ved Egnethedstesterne. Her fortæller hun om sig selv, hestene, træningen og forventningerne til Herning
 

Copyright Ridehesten.com
Kirstin Skjoldshøj og Pegasus ved Dansk Varmblods Egnethedstest i region 1.

– I unghestechampionatet i år har jeg hestene Heart of Gold e. Heartbeat/Solos Landtinus/Castro opdrættet af Mie Nielsen og Theo de Vos, og ejet af Mie Nielsen og Kirstin Skjoldshøj og Pegasus e. Party Dance/Andiamo/Diamant opdrættet og ejet af Lene Jakobsen med. Det er to meget forskellige, men virkelig gode og talentfulde heste. Heart of Gold er en smuk, smart medium størrelse rød hoppe, som vi kalder Barbie, fordi hun ligner en rigtig Barbiehest. Pegasus er en stor, sød og flot brun vallak på 178 cm. Begge heste viste deres store talent, da de vandt egnethedstesten på Sjælland med landets højeste karakterer. Begge heste er meget ridelige, men samtidig meget sensible. De opfatter hurtigt alting, de reagerer hurtigt på hjælperne, men kan også reagere på omgivelserne. De har begge stor kapacitet, og så er de dejligt forsigtige på springene, men samtidigt modige. Jeg elsker at arbejde med begge heste hver eneste dag, og så har jeg heldigvis også et super godt samarbejde med hesteejerne, Fortæller Kirstin Skjoldshøj om de to heste, der begge opnåede hele 925 point ved Egnethedstesterne i springning.

– Jeg har redet stort set hele mit liv på Baunehøj Ridecenter i Næstved, som mine forældre tidligere har haft, og som jeg selv ejer og driver nu. Jeg er uddannet ridefysioterapeut og arbejder derfor både med mennesker og heste i min hverdag på ridecentret.

– I arbejdet med hestene lægger jeg stor vægt på sikkerhed både for mig selv og for hestene. Jeg bruger god tid på at lære de unge heste præcist at forstå, hvad det er, jeg vil have dem til. Det er vigtigt, at hestene er ridelige og på plads i deres optimale rammer, at de har tillid til mig som rytter og leder, og de opgaver jeg stiller for dem, forklarer Kirstin og fortsætter:

– Jeg har tidligere redet andre ungheste i Herning, og det har både hestene og jeg lært meget af. Herning er et meget stort forum for de unge heste at være i, og det er forskelligt fra hest til hest, hvordan de reagerer. Ikke nok med at de skal præstere i en stor arena med storskærme, mange tilskuere, nye spring og nye lyde, så kan det også være en udfordring for dem at være i staldene, hvor der konstant er enormt mange mennesker, mange andre heste og et højt støjniveau. Det kan være en stor stressfaktor for de unge heste. Sidste år havde jeg min rigtig gode unghest Toftehøjs Camara med i Herning. Hun blev meget påvirket af omgivelserne, og formåede f.eks. slet ikke at komme til at slappe af i boksen. Hun gjorde, hvad hun kunne for mig på banen og sprang alle forhindringerne fejlfrit, men hun var alt for spændt og fik ikke vist sin kapacitet. Det er selvfølgelig ærgerligt, men Camara lærte meget af at være i Herning, og efterfølgende til de store stævner har hun haft meget nemmere ved at vænne sig til stævnemiljøet, og klarer sig rigtig godt. Bl.a. blev hun nr. 3 i youngster finalen på Vilhelmsborg her i februar.

– I unghestechampionatet er det jo nogle af landets allerbedste ungheste der deltager, og alle med rigtig gode ryttere. Hestene har gennemgået en stor udvikling siden egnethedstesterne i efteråret, og derfor kan alt ske, og jeg mener, at kampen om topplaceringerne er åben. Jeg forventer, at vi får nogle rigtig gode og lærerige dage i Herning. Og jeg håber, hestene og jeg præsterer det bedste vi kan. Jeg ved i hvert fald, at jeg har gjort det bedste jeg kunne med hestene ud fra de forudsætninger vi har haft, og jeg håber, at begge heste vil ligge i toppen. Men alt kan jo ske, og især med sensible unge heste og et menneske som pilot. Uanset karakterernes udfald, så ved vi omkring hestene og jeg, at det er to rigtig gode heste, som vi tror på kan komme rigtig langt i sporten. Jeg glæder mig til at vise jer mine dejlige ungheste i Herning, slutter Kirstin.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen