Jeanett vinder ottende kvalifikation af DRF Para Cup

23-09-2024 06:27

I går blev ottende kvalifikation af DRF Para Cup 2024 præsenteret af Elsass Fonden afviklet hos Vældgård Sportsrideklub, hvor syv ekvipager var til start. Her lagde Jeanett Spelmann sig i front

Copyright Ridehesten.com
Jeanett Spelmann og Romanov vandt ottende kvalifikation af DRF Para Cup i går. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Da ottende kvalifikation af DRF Para Cup 2024 præsenteret af Elsass fonden løb af stablen hos Vældgård Sportsrideklub i det nordlige Jylland i går, søndag, blev det Jeanett Spelmann (grad V), der løb med sejren foran sine seks konkurrenter, og opnåede dermed yderligere 10 point til den samlede stilling med sin bedste ven, Romano e. Blue Hors Romanov/ Loudini. 

Fakta
DRF Para Cup

DRF Para Cup præsenteret af Elsass Fonden er en landsdækkende dressurturnering for pararyttere. Turneringen spænder bredt, da den afvikles i én procentklasse, hvor der rides enten Intermediate A eller Grand Prix A. I DRF Para Cup indsamler ekvipagerne point for hver kvalifikation, der startes. De 15 ekvipager med flest point fra kvalifikationsstævnerne mødes i finalen. 

DRF Para Cup 2024:

  • 1. kval. 7. april på Midstjællands Rideklub
  • 2. kval. 11. maj på Sundeved Rideklub
  • 3. kval. 16. juni på Højfyns Rideklub
  • 4. kval. 7. juli på Odsherreds Rideklub
  • 5. kval. 14. juli på Silkeborg Rideklub
  • 6. kval. 24.-25. august på Viborg Rideklub
  • 7. kval. 31. august/1. september på Rideklub Strålen
  • 8. kval. 22. september på Vældgård Sportsrideklub
  • 9. kval. 28.-29. september på Heslegård Sportsrideklub
  • Finale: 9.-11. november på Billund Sportsrideklub
Fold up

Han er bare hesten for mig. Det er bare en kæmpe taknemlighedsfølelse, jeg bliver ramt af, når jeg får lov at få endnu en oplevelse sammen med den her hest, fortæller Jeanett Spelmann efter sin og Romanos sejr i gårsdagens ottende kvalifikation af DRF Para Cup 2024. Her kæmper landets paradressurryttere om en plads i finalen. Med gårsdagens præstation kunne Jeanett og Romano tilføje 10 point til deres nuværende position, og dermed gøre sig forhåbninger om en plads i finalen, der løber af stablen den 9.-11. november hos Billunds Sportsrideklub. 

Copyright Ridehesten.com
- Han er bare hesten for mig, lyder det fra Jeanett Spelmann. Foto: Privat.

Parret red et flot og harmonerende program, der blev belønnet med 70,930%, og dermed kunne de altså kalde sig vinder af klassen, en fantastisk oplevelse, ifølge Jeanett: – For mig handler det ikke så meget om sejren. Det handler om, at jeg er sammen med min bedste ven. Han er ikke verdens modigste hest, så jeg bliver så glad hver gang han selvtillidsmæssigt vælger mig til. I dag kunne jeg bare mærke, hvordan han voksede i løbet af programmet, og den følelse er der bare intet, der kan toppe

Copyright Ridehesten.com
De placerede ryttere til ottende kvalifikation. Foto: Privat.

Andenpladsen i DRF Para Cuppens ottende kvalifikation gik til Maja Glob Ketscher (grad V) med hesten Falkær's Duchess, der med et flot program blev belønnet med 68,605%, og dermed kunne tage fra Vældgård Sportsrideklub med yderligere 9 point til deres stilling. 

Copyright Ridehesten.com
På andenpladsen kom Maja Glob Ketscher og Halkjær's Duchess. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Næste og sidste kvalifikation løber af stablen allerede i næste weekend, den 28.-29. september hos Heslegård Sportsrideklub, hvor rytterne har sidste chance for at skrabe point sammen for at gøre sig forhåbninger om en finaleplads. 

Fakta
Top-15 efter ottende kvalifikation

De 15 ekvipager med flest point fra kvalifikationerne mødes i finalen i 4. kvartal af 2024. Efter ottende kvalifikation ser stillingen således ud: 

  1. Rikke H. C. Andersen med 34 point
  2. Helle Sørensen med 29 point og Renee Igelski med 29 point
  3. Rikke H. C. Andersen med 28 point
  4. Maja Glob Ketcher med 27 point
  5. Jane Bonné med 24 point
  6. Anna Dam Jensen med 20 point
  7. Tina Damgaard med 19 point
  8. Bianca Andersen med 18 point, Eva Maria Sonne med 18 point, Jeanett Spelmann med 18 point, Zara Bruun Jensen med 18 point og Trine Brinch Jepsen Petersen med 18 point
  9. Sandra Lynge Eriksen med 17 point
  10. Patrick Andersen med 16 point
  11. Line Dupont Mikkelsen med 15 point og Camilla Ellebye med 15 point
  12. Tina Damgaard med 14 point
  13. Tanja Lind med 12 point og Selma Hauch Christensen med 12 point
  14. Nikoline Bjørkmann Holm Hansen med 10 point, Tobias Thorning Jørgensen med 10 point, Bente Skovgaard med 10 point, Anne Dueholm med 10 point og Tina Ascanius Svanborg med 10 point
  15. Line Thorning Jørgensen med 6 point og Silke Fink Spring med 6 point
Fold up

Se resultatlisten for klassen her. 

 

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen