Quibell ikke til OL

27-05-2008 19:31

Britt Carlsen

Den danskopdrættede hoppe Quibell, der rides med succes i international topsport kommer ikke til OL i Hongkong - Jessica Kürten har takket nej til sin OL kvalifikation og givet den til en af sine landsmænd
Copyright Ridehesten.com
Jessica Kürten har takket nej til sin OL-kvalifikation også på grund af at hendes danske hoppe Quibell ikke er så god til at rejse.

Den irske toprytter Jessica Kürten er pt. verdens næstmest vindende rytter, hun har kvalificeret sig individuelt til OL i Hongkong, men hun har takket nej til pladsen. Hvorfor forklarer den 38-årige toprytter her: - Castle Forbes Libertina har en velfortjent pause efter en trav indendørssæson, som kulminerede med World Cup finalen i Göteborg. Der er mange grunde til, at Quibell ikke skal deltage i OL. "Divæn", som hun kaldes, er en meget nervøs flypassager, og desuden er hun nu 14 år gammel, og hoppens rytter frygter at den lange rejse og de klimatiske forhold i Hongkong vil tærre for meget på den velspringende danske hoppe. Desværre var Quibell ikke istand til at deltage i konkurrencerne ved CSIO i Rom som planlagt. Den danskfødte hoppe var udset til en plads på det irske Nations Cup hold, men en skade som opstod på afrejsedagen betyder istedet, at hoppen er ude af konkurrence de næste fire uger. - At deltage ved OL er en drøm for enhver rytter, og jeg ønsker at den irske ekvipage ved OL al mulig held og lykke, foræller Kurten. Quibell er efter Quidam de Revel på en Lagano-hoppe og hun er opdrættet af Helle Kragh Andersen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen