IOC forsætter forberedelserne til OL 2020

18-03-2020 11:18

Annika Knudsen Lorentsen

Den Internationale Olympiske Komite fortsætter sine forberedelser frem mod OL i Tokyo til sommer trods det kaos der er i verden pt. som følge af coronapandemien, men de er også klar over de udfordringer som mange atleter møder i forhold til kvalifikationer og træning

Copyright Ridehesten.com
Foto: IOC
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går havde Den Internationale Olympiske Komite (IOC) hastemøde med alle interessenter i forhold til OL i Tokyo 2020. Og her blev det besluttet at holde fuld fokus på forberedelserne frem mod de Olympiske Lege.

– Dette er en uforudsigelig situation for hele verden, og vores tanker er hos alle dem som er berørt af denne krise. Vi er solidariske med hele samfundet, som gør alt hvad de kan for at inddæmme denne virus, meddeler IOC i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Situationen omkring Corvid-19 rammer også forberedelserne frem mod OL i Tokyo 2020, som ændre sig dag for dag. IOC er fortsat fuldt ud fokuserede på OL 2020, og med mere end fire måneder inden legene skal afholdes, er der ingen grund til at foretage drastiske beslutninger endnu og alle spekulationer i denne tid vil give bagslag. 

IOC opfordre alle atleter til at forsætte deres forberedelser frem mod OL så godt de kan. IOC vil fortsat støtte atlerne ved at tale med dem og deres nationaler, og hele tiden holde dem opdateret med de seneste informationer og udviklinger. Disse oplysninger er tilgængelige for atleter verden over på Athlete365 hjemmeside via de respektive nationale forbund.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tror på at forholdsreglerne er en hjælp
ICO tror på at de mange tiltag der bliver gjort fra mange myndigheder verden over vil hjælpe med at få styr på hele situationen omkring Corvid-19. I den sammenhæng glæder IOC sig over den support som G7 landenes ledere har udtryk, som eksempelvis den japanske statsminister Abe Shinzo, der udtalte: "Jeg vil holde de Olympiske Lege og PL perfekt, og bevise at menneskerne vil styre denne nye coronavirus, og jeg har modtaget støtte fra G7 lederne.

Udfordringer med kvalifikationerne
Lige nu opstår der mange spørgsmål, og flere atleter møder problemer i forhold til at sikre sig deres endelig kvalifikation til OL. I nogle lande, har atleterne endda svært ved at fortsætte deres normale træningsplaner. IOC er beroliget af den solidaritet og fleksibilitet som atleter og forbund viser, og den både de takler disse udfordringer på tværs af mange sportsgrene. 

I dag er 57 % af atleterne allerede kvalificeret til OL, men for de resterende 43 % vil IOC arbejde med de internationale forbund, for at tilpasse de kvalifikationssystemer der er til Tokyo 2020 i overenstemmelse med følgende principper:

  1. Alle kvotepladser der allerede er blevet tildelt vil fortsat være tildelt de nationer og atleter som har opnået dem. 
  2. Det er fortsat muligt at kvalificere sig via planlagte kvalifikationsstævner, hvor ved der stadig er en fair chance for deltagelse fra alle atleter og hold. 
  3. Alle nødvendige ændringer i kvalifikationssystemerne og al tildeling af resterende pladser vil:
  • Være baseret på nuværende resultater, eksempelvis internationale ranglister eller historiske resultater.
  • Afspejle så vidt muligt de eksisterende kvalifikationsprincipper (f.eks. brug af placeringer eller kontinentale/regionale specifikke hændelsesresultater).

Enhver stigning i atletkvoter vil blive overvejet fra sag til sag under ekstraordinære omstændigheder med støtte fra Organising Committee Tokyo 2020.

/IOC

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev