Danmark nummer 4, 7 og 11 i OL-finalen

28-07-2021 13:47

Igen i dag har vi allieret hos med dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans. Nu skal rytterne ride kür hvorefter de individuelle medaljer skal fordeles – følg med her

Copyright Ridehesten.com

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagens kür også kunne opdatere med fremragende billeder fra konkurrencerne, taget af Dirk Caremans.

Du kan se hele klassen på Dr.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

SENESTE OPDATERING:

Kl. 13:57
Cathrine Dufour og Bohemian bliver nummer fire, Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera bliver nummer syv og Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack bliver nummer 11 i en fantastisk OL-finale hvor de gav alt hvad de havde.

Kl. 13.59
Den 36-årige brite Charlotte Dujardin gav alt hvad hun havde på den lille 10-årige KWPN-vallak Gio e. Apache/ Tango. Med 88,54% slukkede hun medaljehåbet for Cathrine Dufour, men det ændrer ikke på at det formodentligt bliver en flot flot flot fjerdeplads til Dufour. Susanne Baarup kommenterer:

– Det er jo en utrolig charmerende lille hest og en fantasifuld kür de fik redet. Der var nok ikke mange som havde regnet med at de ville tage en medalje og det er de små detaljer som afgør det i dag.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Gio. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 13:39
Isabell Werth har været ude og sige at dette stævne skulle være den 17-årige hoppe Bella Roses sidste internationale stævne. De foregående dage har måske ikke været det bedste som Werth har redet, men i dagens kür viste Werth hvordan piaff skal udføres. I lighed med landsmanden Jessica, red Werth ned af den afsluttende midterlinjen med blot en hånd og allerede inden hun havde hilst af, smilede hun over hele hovedet. 89,65% har formodentlig sikret hende sølvmedaljen.

Kl. 13:32
På forhånd var forventningerne store til tyske Jessica Werndl von Bredow og trakehnerhoppen Dalera e. Easy Game/ Handryk, som i de to foregående klasser lagde sig klart i spidsen. Hun skuffede ikke i dag - tvært i mod. Delera dansede rundt på banen og op ad midterlinjen i passage til sidst, kunne Jessica ride med en hånd som om at det var det nemmeste i hele verden. Med 85,89% i teknisk og hele 97,57% for kunstneriskværdi, så blev det sammenlagt til 91,73%. Mon ikke guld eller sølvmedaljen er i hus? 

Susanne Baarup kommenterer:
– Det er jo harmoni på aller højeste niveau. Alt lykkedes for hende og det så legende let ud, når man rider så flot med diskrete hjælpere. Hun får vist alt det positive som hesten har, det er virkelig fantastisk. 

Copyright Ridehesten.com
Jessica Werndl og Dalera. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

13:13
Kuldegysninger - Cathrine Dufour og den 11-årige vallak Bohemian e. Bordeaux/ Samarant dansede i en helt ny kür, som blev udført til perfektion! Med SVIMLENDE 87,50% ligger Dufour og Bohemian direkte ind på en foreløbig førsteplads. Nu bliver det spændende om der skal metal hjem til Danmark nu, det må tiden vise!

Susanne Baarup Christensen udtaler: 
– Jeg er helt rørt over Cathrine og Bohemian. De får vist en masse passage og piaff som de er gode til og formålet i en kür er jo at fremhæve hestens styrker. Der var en høj sværhedsgrad i programmet med galoppiruetter og ud i serier. Rigtig flot musik, som hun fulgte til punkt og prikke. Hvis jeg havde dømt havde jeg måske givet 10 for musik. Ja, vi sidder jo her med en klump i halsen og tårer i øjnene. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 12:45
12 ud af 18 ryttere har nu redet kür og sidste rytter inden pausen var engelske Charlotte Fry med KWPN-hingsten Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro. Trods lidt skønhedsfejl blev det belønnet med 80,61% og en foreløbig plads som nummer otte. Det betyder at Carina og Nanna er sikret at blive blandt de 12 bedste - wauw!

Kl. 12:15
Carina Cassøe Krüth og den 10-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) red deres fantastiske kür, som passer perfekt til "Danse". Carina satsede alle de steder hvor hun kunne og linjen med etterchangementer - toerchangementer og igen ettere lykkedes til fulde for ekvipagen. Det blev af dommerne belønnet med 83,32% som foreløbigt ligger hende ind som nummer to! Det blev til 78,28% i teknisk værdi og svimlende 88,37% i kunstnerisk. Susanne Baarup kommenterer:

– Det var det helt fantastisk, jeg sidder helt her med en klump i halsen. Et fantastisk flot disponeret program med en god koreografi og specielt musikken der understøtter hesten virkelig godt. Bort set fra nogle små fejl så lykkedes det jo for hende. Både Nanna og Carina har jo gjort det helt fantastisk.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 11:35
Første afdeling ud af tre i denne kür er overstået og her ligger Nanna foreløbigt nummer tre. Efter at Nanna havde redet gik amerikanske Steffen Peters på banen med den 13-årige KWPN-vallak Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C. Det gik lige akkurat uden om den danske ekvipage da de blev belønnet med 80,96%, men det var ikke længe at han fik lov til at holde føringen, da engelske Carl HesterEn Vogue e. Jazz/ Contango gik foran med 81,81%.

Copyright Ridehesten.com
Carl Hester på En Vogue. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 10:50

27-årige danske Nanna Skodborg Merrald og den 17-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/Jazz var allerede start nummer to i dagens kür, men sikke et program de to fik vist. Dommerne måtte op med det helt store karakterer og med 76,35% i teknisk og hele 85,42% i kunstneriskværdi blev det til samlet 80,89% for den danske ekvipage.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Jamen jeg fik jo helt gåsehud. Det var godt nok flot og noget af det bedste jeg har set Zack gå med Nanna. Piaff-turen lykkedes helt i dag. Det kan man sige om selve deres kür-programmet er at det er utrolig flot symmetrisk opbygget med passagetravers og ud i travtravers til begge sider og det samme i galop hvor de rider fri galop, galoppiruette og ud i serier. Musikken passer perfekt til Zack, fordi den er fyldt med power så den understøtter en hingst med masse udstråling.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Følg resultaterne HER.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com

Læs også

OL-springheste i toppen af WBFSH's rangliste

21-09-2021 18:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Den seneste opgørelse af World Breeding Federation for Sport Horses rangliste for springhesteavlere har avlerne til tre nylige OL-medaljetagere i toppen og øverst er det avleren til King Edward, der vandt holdguld med Henrik von Eckermann

Dansk avler 7'er på WBFSH's rangliste for dressuravlere

21-09-2021 09:56, af Annika Knudsen Lorentsen

Den bedste danskavlede hest på den nyligt opgjorte rangliste fra World Breeding Federation of Sport Horses over dressuravlere er Dansk Varmblodshoppen Heiline's Danciera, som er avlet af danske Stald Heiline. Avlerne er placeret på en fornem 7. plads for deres præstation som avlere af hoppen, der blandt andet har gået OL med Carina Cassøe Krüth i år

Ingen doping blandt OL-ryttere og heste i Tokyo

15-09-2021 09:54, af Annika Knudsen Lorentsen

Det er nu klarlagt, at alle dopingprøver blandt OL-ryttere og heste er kommet tilbage negative, det meddeler FEI i en pressemeddelelse

Dufour: Fortsat fokus på træning

25-03-2020 17:54, af Britt Carlsen

OL-rytter Cathrine Dufour ærgrer sig lidt over, at fire års målrettet træning ikke kulminerer ved OL i Tokyo i år, men nu ser hun fremad, og glæder sig til at vise sin nye, spændende potentielle Grand Prix-hest, når der igen bliver åbnet op for stævnerne

Rideforbundet ser tilbage på et fantastisk OL

09-08-2021 13:38, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 24. juli begyndte OL-eventyret for de danske ryttere, da dressuren starter i Tokyo, og tirsdag i sidste uge havde den sidste danske rytter været i aktion på springbanen. Rideforbundet ser nu tilbage på OL, hvor elitechef, Kimi Nielsen, og holdleder, Anne-Mette Binder, fortæller om OL-oplevelsen, resultaterne og fremtiden

Udsættelsen af OL gav Andreas Schou chancen

25-06-2021 19:42, af Kristine Ulsø Olsen

Med udsættelsen af OL sidste år, åbnede der sig nye muligheder for Andreas Schou og den dansk opdrættede hingst Darc de Lux. Siden sidste år har ekvipagen rejst Europa rundt for at blive klar til det OL, som de netop er blevet udtaget til

Så er Andreas Schou og springstaben på vej til Tokyo

28-07-2021 12:49, af Annika Knudsen Lorentsen

Sammen med landstræner Bo K. Møller og landsholddyrlæge Casper Tschernja, er Andreas Schou nu på vej mod Tokyo, hvor han har nogle dage til at lave de sidste forberedelser i sadlen på Darc De Lux, inden de skal ride i den individuelle springkonkurrence ved OL, som starter tirsdag den 3. august

DIF og Team Danmark er tilfredse med OL-udskydelse

24-03-2020 15:19, af Annika Knudsen Lorentsen

IOC meldte tidligere ud, at OL i Tokyo udskydes til 2021. DIF og Team Danmark er tilfredse med beslutningen og igangsætter nu arbejdet med, hvad det kommer til at betyde for det danske OL-arbejde

Beatriz Ferrer-Salat med to brud efter rideudlykke

27-01-2020 09:44, af Cecilia Lindahl

Den spanske OL-rytter Beatriz Ferrer-Salats drømme om OL i Tokyo er i fare efter en rideulykke

OL 2020 i Tokyo

08-09-2013 09:03, af Nina Marie Villadsen
OL|

Mens mange ryttere pt. træner målrettet mod OL 2016 i Rio De Janiero, så blev ddet i går besluttet, at OL 2020 skal afholdes i den japanske hovedstad

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Trine Askjær-Jørgensen

Trine Askjær-Jørgensen
20 24 29 28
taj@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Næsten alt udstyr stjålet hos Dressurstald Willum Thomsen

17-09-2021 13:01, af Annika Knudsen Lorentsen

I morges var det en realitet, at alle sadler og en stor mængde andet kvalitetsudstyr var blevet stjålet fra sadelrummene hos Rune Willum og Joachim Chr. Thomsen ved Hårlev på Sjælland. Det er ikke nemt at drive en stald uden udstyr og derfor håber de, at det er muligt at finde frem til noget af udstyret ved at dele historien her på ridehesten.com

Dressurhingsten Suarez er solgt og kastreret

20-09-2021 13:46, af Thomas Bach Jensen

Den 6-årige Sezuan-søn Suarez fra Helgstrand Dressage er efter en succesfuld UVM-deltagelse med berider Mette Sejbjerg Jensen solgt til dressurrytter Signe Kirk Kristiansen

Little Rock er her ikke mere

21-09-2021 15:47, af Annika Knudsen Lorentsen

Little Rock, som for år tilbage gik World Cup og Nations Cups med Carsten Ganderup, og som de senere år har været aktiv i sporten med ungrytter Kamilla Ladefoged Rasmussen, er blevet aflivet i en alder af 20 år

To gange årets bedste dressurføl debuterer i MA

18-09-2021 06:32, af Thomas Bach Jensen

Ved Dansk Varmblods Eliteskue i 2012 hed årets dressurbetonede hoppeføl JJ Filippa, mens årets dressurbetonede hingsteføl var Tailormade Attraction. I dag skal de to debutere sammen i MA ved Kirstinelund Sportsrideklubs C-stævne

Søgaards tophest Slæbækgård's Santino solgt til USA

17-09-2021 09:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter 12 år som ejer af Slæbækgård's Santino, har Michael Søgaard solgt den velgående Dansk Varmblodshest, som han blandt andet har deltaget ved UVM på og blevet topplaceret ved DM med flere gange

Flotte priser på Følauktion Nord-Syd (video)

18-09-2021 22:22, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Som altid er der en rigtig dejlig stemning ved Dansk Varmblods reigonale auktion, Følauktion Nord-Syd, der i aften er afholdt på Vestbirk Ridecenter. Nordentoft Equestrian har købt to føl til 100.000 og 105.000 kr.

Politiet efterforsker sager om skamfering af heste

17-09-2021 12:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Hele fem episoder har politiet kendskab til, hvor heste er blevet mishandlet på deres folde nord for Randers i området ved den lille by Mejlby. Politiet efterforsker nu sagen, hvor altså flere hesteejere har opdaget, at deres heste er blevet skåret med skarpe genstande

Werths Weihegold bliver snart pensioneret fra sporten

17-09-2021 11:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Ejeren af Isabell Werths mesterskabshest Weihegold har bekræftet, at hoppen, som har et utal af sejre bag sig, bliver pensioneret enten i slutningen af dette år eller efter World Cup-finalen 2022

Samme gerningsmand bag mishandlingssagerne i Holbæk

17-09-2021 15:47, af Annika Knudsen Lorentsen

For nogle uger siden kom det frem, at politiet havde anholdt og sigtet en mand i sagen om mishandling af hesten Flo fra Holbæk Rideklub. Nu sigter politiet den samme mand i sagen om fjordhesten Carli, der blev mishandlet så groft, at den måtte aflives tilbage i 2020, også på Holbæk Rideklub. Det skriver Politiet i en pressemeddelelse

Dansk avler 7'er på WBFSH's rangliste for dressuravlere

21-09-2021 09:56, af Annika Knudsen Lorentsen

Den bedste danskavlede hest på den nyligt opgjorte rangliste fra World Breeding Federation of Sport Horses over dressuravlere er Dansk Varmblodshoppen Heiline's Danciera, som er avlet af danske Stald Heiline. Avlerne er placeret på en fornem 7. plads for deres præstation som avlere af hoppen, der blandt andet har gået OL med Carina Cassøe Krüth i år