1. Grand Prix-dag – Dufour sluttede som toer

24-07-2021 10:01

Her beretter vi i løbet af i dag lørdag den 24. juli 2021 om Grand Prix-klassen ved OL 2021 i Tokyo, og vi opdaterer jævntligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagen også kunne opdatere med billeder fra konkurrencerne.

I dag og i morgen rides der Grand Prix, hvilket har afgørende betydning for både holdkonkurrencen og for den individuelle konkurrence. Du kan se hele klassen på DR.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Fold up

SPØRGSMÅL & SVAR:

En af vores læsere har på Ridehesten Facebookside spurgt, om der i bedømmelsen tages hensyn til hestens alder. Dertil svarer vores samarbejdspartner Susanne Baarup Christensen uden tøven, at det gør der ikke. Dommerne skal dømme, hvad de ser uden hensyntagen til hestens alder.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

SENESTE OPDATERING:

Kl. 14.56:

De sidste to ekvipager i den sidste gruppe var hollandske Hans Peter Minderhoud med avlshingsten Dream Boy e. Vivaldi/ Ferro og tyske Jessica Werndl von Bredow med trakehnerhoppen Dalera e. Easy Game/ Handryk. Gruppens helt store overraskelse var amerikanske Sabine Schütt-Kery med hingste Sanceo e. San Remo/ Ramiro's Son II.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

Der er ingen tvivl om, at Dream Boy er en kvalitetshest, men det den slags ridning, som Cathrine Dufour og Jessica Werndl von Bredow har leveret, dommerne vil se og belønne. Det er yndefyld, korrekt og elegant ridning – og selvfølgelig på absolutte kvalitetsheste. Jessica ridt var fejlfrit og med store højdepunkter. Et fantastisk ridt.

Kl. 13.19:

Der blev fældet glædestårer i danske hjem under Cathrine Dufour og Bohemians ridt, og det gjorde der også i den danske delegation på stadion i Tokyo, hvor landstræner Nathalie zu Say-Wittgenstein var tydeligt bevæget over det fremragende ridt. Da vi fik vores kommentator Susanne Baarup Christensen på linjen, var hun heller ikke helt færdigt med at snøfte over det bevægende ridt.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det må være en kæmpe forløsning for Cathrine, at Bohemian var fuldstændigt med hende set i lyset af deres erfaring tidligere på sæsonen. Det var et aldeles fremragende ridt, hvor det eneste, man kunne sætte en finger på, var tilbagetrædningen. Cathrine red en smule forsigtigt fra start, og det var en fornuftig disposition. Hun leverede et fantastisk ridt med så flot harmoni og følsom ridning. Og jeg har stadig tårer i øjnene og klump i halsen!

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 12.01:

Gruppe 2 i Grand Prixen er den gruppe, hvor vi skal se dansk Cathrine Dufour, og gruppen er skudt i gang af hollandske Edward Gal, der med den spektakulære hingst Total US e. Totilas/ Sir Donnerhall I har taget føringen i klassen med over 78%.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Det er en imponerende hest med dejlig mekanik og store gangarter, men for meget uro fortil – jeg kunne godt ønske mig den mere stabil i kontakten. Passage, piaffe, galoppiruetter, ja hele vejen rundt blev der vist flotte øvelser med meget høj kvalitet. Selv om hesten endnu er for urolig fortil og er meget grøn, så så vi virkelig meget kvalitet – og så skal man huske på, at det er en meget ung hest.

Copyright Ridehesten.com
Edward Gal og Total US har scoret til over 78%, Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 11.29:

Efter Nanna S. Merrald har ligget i front med Blue Hors Zack, har billedet nu vendt sig. Gruppens to sidste ekvipager, engelske Charlotte Fry med KWPN-hingsten Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro og svenske Therese Nilshagen med oldenburgerhingst Dante Weltino e. Danone I/ Welt Hit II, har nu lagt sig i front og er dermed de to bedst placerede ekvipager i gruppen, som går videre til den individuelle finale. Det betyder, at Nanna skal videre ved at blive blandt de seks bedste ryttere, som ikke er gået videre ved at ligge i Top 2 i deres respektive grupper.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Det er helt rigtigt. De var rigtig gode. Jeg er glad for Everdale, selv om den går lidt rejst og snæver fortil, men sådan er dens bygning, og der er jo ingen modstand. Det er en hest, der går med overskud og energi, om end den gik lidt spændt i samlet skridt. Svenskerens hest Dante Weltino er utrolig kvalitetsfuld, og de præsterede en travtur med god energi, men den blev lidt tøvende i piaffen, hvilket gik ud over overgangene. I galopturen så vi, at den svinger lidt i serierne, men sætter sig flot i piruetterne.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry har scoret over 77%. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 10.28:

27-årige danske Nanna Skodborg Merrald og den 17-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz var anden ekvipage på banen og har netop opnået 73,168%, hvor der ikke har været helt enighed mellem de syv dommere. Hollandske Francis Debeek har dømt ekvipagen til under 70%, mens engelske Andrew Gardner har bedømt ridtet til knapt 77%. Susanne Baarup kommenterer:

– Som udgangspunkt synes jeg, at det var et utrolig flot og harmonisk ridt, og for mig var highlightet var den første parade og tilbagetrædning, som jeg godt kunne give 9 for. Nanna lagde flot ud i traven, men i første piaffe var Zack lige ved at mistet lidt rytme og tænke opad og ikke frem, og det er jo lidt hans askilleshæl, men Nanna red flot frem og ud af den. Dejlig afslappet skridt og god overgang til samlet skridt samt god overgang op til passage. Anden piaffe blev bedre, fordi Nanna turde løsne lidt og red godt frem. I toerchangementerne tænkte man, at nu får hun 8-9 stykker, men så prustede Zack og fik en fejl. Rigtig flot fri galop, og hun fik zig-zag’en rigtig godt fordelt, hvor Zack sprang flot til siden og lavede flotte changementer, flotte etterchangementer, der var store, flotte og gennemsprungne. Galoppiruetterne var meget flotte, dog mistede Zack lidt energi i den anden, bibeholdt dog god rytme, men måske lidt dyb fortil. De sluttede godt med deres bedste piaffe. Det positive ved ridtet i dag er, at man kunne se, at Zack ser frisk ud og har gålyst. Det er dejligt at se, at han fungerer godt, også i varmen.

Foreløbigt resultat af Grand Prix.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Læs også

God stemning i den danske OL-lejr

28-07-2021 08:36, af Thomas Bach Jensen

I går kæmpede de danske dressurpiger for den bedst mulige placering i holdkonkurrencen, hvor de besatte fjerdepladsen. Med god dansk humor lavede holdet efterfølgende deres egen præmieoverrækkelse

Konkurrencen om holdmedaljer - Carina fandt et gear mere

27-07-2021 10:21, af Kristine Ulsø Olsen

Her beretter vi i løbet af i dag tirsdag den 27. juli 2021 om Grand Prix Special-klassen ved OL 2021 i Tokyo, hvor der skal rides om holdmedaljer. Vi opdaterer jævnligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Her er starttiderne til Grand Prix Special

26-07-2021 16:08, af Thomas Bach Jensen

I morgen tirsdag skal holdkonkurrencen i dressur ved OL i Tokyo afgøres. Endnu engang åbner Severo Jurado Lopez ballet kl. 10.00, og de danske ryttere har starttider kl. 10.50 og kl. 12.25, mens der endnu mangler tider på sidste gruppe, som først afgøres i pausen

Cassidy til Cathrine

04-06-2010 12:03, af Thomas Bach Jensen
En talentfuld ung dansk hest og en talentfuld ung dansk rytter har fundet sammen. Fra den 3. juni 2010 er juniorrytter Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy makkerpar

De danske heste og ryttere er landet sikkert i Tokyo

14-07-2021 22:32, af Kristine Ulsø Olsen

I går aftes begyndte den lange flyvetur for de danske dressurheste mod OL i Tokyo, hvor landsholdsdyrlæge for Danmark, Frederik Nielsen, var med ombord på flyet. Han fortæller at hestene er landet sikkert i Japan og nu er på vej til staldene, hvor rytterne venter på dem

Rusland tager Tokyo 2020-billet i Moskva

23-06-2019 10:32, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter en spændende OL-kvalifikation i Moskva i går står det nu klart at Rusland vil blive repræsenteret af et dressurhold ved OL i Tokyo i 2020

Cathrine: Video hjælper mig med at blive bedre

18-08-2017 19:42, af Kristine Ulsø Olsen

For den dobbelte danmarksmester Cathrine Dufour, er nøglen til forbedring at gennemse videoer fra træninger af hende og Cassidy. En ting er sikkert – de er klar til at kæmpe til EM

Bruger din hest solbriller som Cassidy?

20-09-2019 14:13, af Annika Knudsen Lorentsen

Cathrine Dufour har i samarbejde med Trolle Company iført Atterupgaards Cassidy de smarte solbriller fra eQuick. Solbrillerne eYysor er den perfekte øjenbeskyttelse til den aktive hest, og det ser da også ud til at Cassidy er godt tilfreds med hestesolbrillerne

Dufour sejrede i Vallensbæk

10-09-2018 15:17, af Kristine Ulsø Olsen

Ved weekendens DM i Vallensbæk blev der sideløbende afholdt landsstævneklasser, hvor både Cathrine Dufour og Agnete Kirk Thinggaard var til start i lørdagens Grand Prix

Bundgaard Byg Cup

06-10-2011 15:29, af Nina Marie Villadsen
I weekenden den 7. - 9. oktober 2011 løber årets sidste kvalifikationsrunde af Bundgaard Byg Cup af stablen i Ikast Rideklub. 20 ekvipager er meldt til start, heriblandt Europamester Nanna Skodborg Merrald på Millibar

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Trine Askjær-Jørgensen

Trine Askjær-Jørgensen
20 24 29 28
taj@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Næsten alt udstyr stjålet hos Dressurstald Willum Thomsen

17-09-2021 13:01, af Annika Knudsen Lorentsen

I morges var det en realitet, at alle sadler og en stor mængde andet kvalitetsudstyr var blevet stjålet fra sadelrummene hos Rune Willum og Joachim Chr. Thomsen ved Hårlev på Sjælland. Det er ikke nemt at drive en stald uden udstyr og derfor håber de, at det er muligt at finde frem til noget af udstyret ved at dele historien her på ridehesten.com

Dressurhingsten Suarez er solgt og kastreret

20-09-2021 13:46, af Thomas Bach Jensen

Den 6-årige Sezuan-søn Suarez fra Helgstrand Dressage er efter en succesfuld UVM-deltagelse med berider Mette Sejbjerg Jensen solgt til dressurrytter Signe Kirk Kristiansen

Little Rock er her ikke mere

21-09-2021 15:47, af Annika Knudsen Lorentsen

Little Rock, som for år tilbage gik World Cup og Nations Cups med Carsten Ganderup, og som de senere år har været aktiv i sporten med ungrytter Kamilla Ladefoged Rasmussen, er blevet aflivet i en alder af 20 år

To gange årets bedste dressurføl debuterer i MA

18-09-2021 06:32, af Thomas Bach Jensen

Ved Dansk Varmblods Eliteskue i 2012 hed årets dressurbetonede hoppeføl JJ Filippa, mens årets dressurbetonede hingsteføl var Tailormade Attraction. I dag skal de to debutere sammen i MA ved Kirstinelund Sportsrideklubs C-stævne

Søgaards tophest Slæbækgård's Santino solgt til USA

17-09-2021 09:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter 12 år som ejer af Slæbækgård's Santino, har Michael Søgaard solgt den velgående Dansk Varmblodshest, som han blandt andet har deltaget ved UVM på og blevet topplaceret ved DM med flere gange

Flotte priser på Følauktion Nord-Syd (video)

18-09-2021 22:22, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Som altid er der en rigtig dejlig stemning ved Dansk Varmblods reigonale auktion, Følauktion Nord-Syd, der i aften er afholdt på Vestbirk Ridecenter. Nordentoft Equestrian har købt to føl til 100.000 og 105.000 kr.

Politiet efterforsker sager om skamfering af heste

17-09-2021 12:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Hele fem episoder har politiet kendskab til, hvor heste er blevet mishandlet på deres folde nord for Randers i området ved den lille by Mejlby. Politiet efterforsker nu sagen, hvor altså flere hesteejere har opdaget, at deres heste er blevet skåret med skarpe genstande

Werths Weihegold bliver snart pensioneret fra sporten

17-09-2021 11:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Ejeren af Isabell Werths mesterskabshest Weihegold har bekræftet, at hoppen, som har et utal af sejre bag sig, bliver pensioneret enten i slutningen af dette år eller efter World Cup-finalen 2022

Samme gerningsmand bag mishandlingssagerne i Holbæk

17-09-2021 15:47, af Annika Knudsen Lorentsen

For nogle uger siden kom det frem, at politiet havde anholdt og sigtet en mand i sagen om mishandling af hesten Flo fra Holbæk Rideklub. Nu sigter politiet den samme mand i sagen om fjordhesten Carli, der blev mishandlet så groft, at den måtte aflives tilbage i 2020, også på Holbæk Rideklub. Det skriver Politiet i en pressemeddelelse

Dansk avler 7'er på WBFSH's rangliste for dressuravlere

21-09-2021 09:56, af Annika Knudsen Lorentsen

Den bedste danskavlede hest på den nyligt opgjorte rangliste fra World Breeding Federation of Sport Horses over dressuravlere er Dansk Varmblodshoppen Heiline's Danciera, som er avlet af danske Stald Heiline. Avlerne er placeret på en fornem 7. plads for deres præstation som avlere af hoppen, der blandt andet har gået OL med Carina Cassøe Krüth i år