Highlights fra DYD i Hjallerup

07-07-2013 21:51

Hjallerup Rideklub har i dagene 5. – 7. Juli afholdt pony/DYD landsstævne for pony og Hest, hvor de bedste unge dressurryttere fra kat. 3 til U21 var samlet. God stemning, skarp konkurrence og godt humør prægede denne optakt til pony-DM i dressur

DYD Danish Youth Dressage er et nyt koncept indenfor ridesporten. Det første stævne blev holdt på Vilhelmsborg i April og det andet har nu været holdt i Hjallerup. 
Det har været en uforglemmelig oplevelse. Kombinationen af ponyryttere og de unge hesteryttere op til 21 år har været en kæmpe succes såvel på distrikts som på landsplansniveau. På den måde kan landsstævneryttere have unge heste med til C-stævnet eller ponyryttere starte både B- og C-stævne på én gang. Flere familier benyttede også lejligheden til at holde en lille nordjysk ferie og have søskende og ponyer med på alle niveauer. Stævnet har startende ryttere fra både Sverige, Norge og Belgien.
På landsplan har stævnet haft 268 starter og på distriktsplan 174 starter. Dvs. i alt 442 starter fordelt over weekenden. Der har været 110 opstaldere i staldene i forbindelse med stævnet og der er således sat 40 ekstra bokse op i stakladen og i en lille teltstald.
Den ultimativt største succes har været at følge glæden ved rytterne over at være sammen ppå tværs af kategorierne på C- såvel som B-plan. Den kombination har virkelig været en succes.
Der er blevet redet konkurrence fra kl. 07.00  morgen til efter kl. 19 alle dage på begge HRV’s lækre baner.
Ventelisten til stævnet har været så lang, at klubben nemt kunne have haft en tredje bane i spil. Især fordi dette stævne således også er det sidste landsstævne i Danmark hvor man kan kvalificere sig til DM, der udfolder sig i August på Vilhelmsborg. Flere ryttere blev da også rullet i sandet som tegn på, at de har opnået A- eller B-status. 
Der har været ca. 100 hjælpere i gang og sommervejret har været perfekt til begivenheden. Lørdag aften blev der afholdt stor rytterfest med over 200 gæster, hvor klubben samtidig bød officielt velkommen til den nye berider i HRV Michael Møller Flintrup. Michael har på fornemmeste vis hjulpet Hjallerups ryttere under stævnet, så han er kommet rigtigt godt i gang i det nordjyske. 

De de mange resultater fra weekenden i Hjallerup: For C-stævnet klik HER og for B-stævnet klik HER.

Kilde: Pressemeddelelse.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev