Hest så døden i øjnene i Giber Å

22-09-2022 09:19

Christine Krogh Frausing
Skribent

I det sydlige Beder ved Århus var en hest tirsdag aften faldet i Giber Å, og var ude af stand til at komme op uden hjælp

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tirsdag aften kl. 20.02 modtog Østjyllands Brandvæsen en anmeldelse om, at en hest sad fast i Giber Å, og var ude af stand til at komme op selv. Hurtigt rykkede de ud, og en redningsaktion blev sat i gang. 

– De kommer derud og lægger en plan. Og her var det klart, at det handlede om at få noget under hesten. Samtidig var der også en lokal tilstede med en rendegraver, som kunne hjælpe og dermed skabe noget træk, fortæller operationschef ved Østjyllands Brandvæsen, Anders Ratchke, til Lokalavisen Aarhus.

Formålet med at lægge noget under hesten var, at sørge for vægten fra hesten blev fordelt over en større flade, når de hev den i land. En dyrlæge var ligeledes tilstede, for at rådgive redningsfolkene om hvordan de hev hesten i land på den mest skånsomme måde, og naturligvis også for at kunne behandle hesten. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra brandvæsnet modtog anmeldelsen, til de havde pakket sammen og var på vej hjem igen, gik der kun cirka halvanden time. 

– Hesten var meget nedkølet, da den kom op og lå ned af udmattelse - og det første redningsfolkene gjorde, var at pakke den ind i tæpper for at få den varmet op igen, siger Anders Ratchke, til Lokalavisen Aarhus.

Hesten var dog allerede oppe på alle fire igen, da de kørte derfra.

Kilde: Lokalavisen

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen