Her skal OL i 2028 afholdes

28-06-2024 10:51

Lokationen for de olympiske lege i 2028 er fundet. Hestesportsaktiviteterne kommer til at være placeret 160 km fra værtsbyen

Copyright Ridehesten.com
Værtsbyen for de olympiske lege i 2028 er bestemt. Nu har IOC annonceret, hvor hestesportsaktiviteterne kommer til at finde sted. Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

De olympiske destinationer er som bekendt allerede bestemt mange år i forvejen, da værtsbyerne som regel bestemmes syv år i forvejen af Den Internationale Olympiske Komité (IOC). 

Selvom det lige nu er de olympiske lege i Paris, der får fuldt fokus, er planlægningen af det næste OL allerede godt i gang.

I 2028 er værtsbyen nemlig Los Angeles i Californien, og ifølge FEI bliver lokationen for hestesport det eksisterende hestesportscenter i Temecula i det sydlige Californien, der ligger 160 km fra Los Angeles. 

Tidligere var det blevet besluttet af organiseringskomitéen, at hestesportsaktiviteterne i 2028 skulle foregå i Sepulvda Dam Recreation Area, men efterfølgende har komitéen besluttet af rykke aktiviteterne til et sted med allerede eksisterende hestesportsfaciliteter. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

IOC fremhæver selv flytningen af hestesportsaktiviteterne som en god beslutning, da stedet både imødekommer militarydisciplinens facilitetskrav, ligesom det også kan betragtes som en mere bæredygtig løsning at udnytte de eksisterende faciliteter. 

Hestesportscenteret i Temecula, der går under navnet Galway Downs, strækker sig over et 97 hektar stort område med 400 permanente stalde, en galopbane på 1,6 km, en træningsbane på 1 km, 24 km ridestier og mange andre faciliteter.  

Stedet vil komme til at danne rammerne om både de olympiske lege og de paralympiske lege for hestesport. 

På baggrund af denne beslutning kan organiseringskomitéen nu påbegynde arbejdet med at planlægge og etablere stævnepladsen og arenaen. 

Kilder: FEI, Dressage News

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing