Danskerne præsterer i Sint-Truiden

06-04-2024 07:54

Michella Skovsager red i går aftes endnu en sejr hjem på Blue Hors Elliot i juniorklassen til det internationale dressurstævne i Sint-Truiden. Flere danske ryttere har leveret flotte præstationer til stævnet, som har placeret dem i toppen af feltet

Copyright Ridehesten.com
Laura Jarlkvist Rasmussen og Hjorths Rapsody in Blue. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det internationale dressurstævne i Sint-Truiden i Belgien markerer begyndelsen af udendørssæsonen, og flok danske ryttere er denne weekend draget mod Belgien for at deltage i klasserne for både pony, junior, ungrytter, U25 og CDI1*. 

Ponyrytterne har de foregående dage allerede lagt fra land med et højt niveau til stævnet, hvor det blev til en sejr for Caroline Mortensen og Morgensterns Dakar e. Fs Don’t Worry.

De tre resterende danske ponyryttere, Alberte Josefine Harsbo, Cecilie Gautier Christensen og Filippa Jæger Jensen, sørgede for at indtage hhv. anden-, tredje- og fjerdepladsen, og de danske ryttere dominerede dermed toppen af feltet i klassen. 

Michella Skovsager til tops med Blue Hors-hestene
Også i juniorklassen blev det til i torsdag til en dansk sejr for Michella Skovsager og Blue Hors Elliott e. Erlando/Blue Hors Romanov (opdr. Julianelyst ApS), der vandt klassen for juniorryttere med 71,06%.

Denne placering formåede Michella at opretholde, da hun i går ligeledes sejrede med Blue Hors Elliot. Parret scorede atter flotte procenter, denne gang 70,931%. 

Copyright Ridehesten.com
Michella Skovsager og Blue Hors Elliott. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev også til en andenplads for Michella Skovsager, der sammen med Blue Hors Zampalo e. Blue Hors Zack/ Brentano II red til 69,559%. Caroline S. Jørgensen sørgede for en dansk top tre, da hun indtog tredjepladsen i klassen med Poker König e. Hohenstein 4/ Connery (opdr. Kaj Olesen) med 68,677%. 

Flere danske topplaceringer
I går blev det også ungrytternes og U25-rytternes tur til at skulle på banen. 

I ungrytterklassen var der fire danske ryttere til start, og de sørgede for at fastholde det høje niveau. Den bedst placerede dansker blev Lea Andreassen Torabi med Bergakras Amaranth e. Ampere/ Troll, der blev belønnet med 70,931% for deres ridt. Det placerede dem på andenpladsen, ikke langt fra den sejrende tyske rytter, Luca Elina Gartmann Quaters Diamond e. Quaterback/ Diamond Hit, der red til 71,520%. 

Thilde Rude Hare opnåede sammen med Fred The Red e. Franziskus FRH/ Floreston I en placering som nr. 4 i klassen, da de red til 70,049%. 

I U25-klassen bestod startfeltet af blot fem ryttere. Her red Laura Jarlkvist Rasmussen og Hjorths Rapsody in Blue e. Blue Hors Don Romantic/ Rosario 37 (opdr. Stutteri Hjorth v/Jørgen Pedersen) sig ind på andenpladsen med 67,308%. På tredjepladsen fulgte Sofie Amalie Kjærgaard Wettendorff med Hacker e. Blue Hors Hotline/ Schwadroneur (opdr. Lone Andersen og Johnny Nørgaard Sørensen) med 64,846%. 

I dag rider ponyrytterne og ungrytterne igen på banen, mens Jonas Rasmussen senere på dagen er til start i Intermediare I på Bastardos e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Rikke Munk og Hanne Damgaard Jensen). 

Se stævnets start- og resultatlister her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen