Det hollandske dressurhold til OL er offentliggjort

25-06-2024 21:19

Efter FEI Nations Cup i Rotterdam i den forgangne uge, har det hollandske rideforbund nu offentliggjort det hold, der skal repræsentere Holland ved de olympiske lege i Paris senere på sommeren 

Copyright Ridehesten.com
Det hollandske vindende Nations Cup-hold fra Rotterdam. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Når de olympiske lege bliver afviklet i Paris senere på sommeren, er der sikret dressur i verdensklasse. Nu har det hollandske rideforbund offentliggjort de ryttere, der skal repræsentere Holland i Paris senere på sommeren. Efter to udtagelsesstævner, henholdsvis de hollandske mesterskaber samt CDIO i Rotterdam er der nu navn på de tre ryttere, der får æren af at ride på banen i Paris. 

Copyright Ridehesten.com
Dinja van Liere med Hermes i Rotterdam. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Hollands Nations Cup-hold i Rotterdam bestod af Dinja van Liere, Emmelie Scholtens, Edward Gal og Marlies van Baalen, der altså vandt torsdagens Nations Cup på hjemmebane, hvor Dinja van Liere også vandt lørdagens kür med hesten Hermes e. Easy Game/ Flemmingh. Efter resultaterne i Rotterdam, er landstræner Patrick van der Meer altså klar med de tre ryttere, der skal repræsentere Holland i Paris.

Copyright Ridehesten.com
Emmelie Scholtens med Indian Rock i Rotterdam. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Det lå måske i kortene, at det vindende hold blot skulle med til OL, men Marlies van Baalen er altså ikke at finde på listen over de udtagede ryttere, da både Edward Gal og Hans Peter Minderhoud red til højere procenter i Rotterdam, og derfor er det altså følgende hollandske ryttere, der rejser til Paris:

  • Dinja van Liere med Hermes e. Easy Game/ Flemmingh
  • Emmelie Scholtens med Indian Rock e. Apache/ Vivaldi
  • Hans Peter Minderhoud med GLOCK'S Toto Jr e. Totilas/ Desperados
  • Reserve: Edward Gal med GLOCK'S Total US e. Totilas/ Sir Donnerhall 
Copyright Ridehesten.com
Hans Peter Minderhoud med GLOCK'S Toto Jr i Rotterdam. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Dinja van Liere har været Hollands mest vindende rytter gennem hele forårssæsonen i 2024, mens Emmelie Scholtens konsekvent har fulgt hende lige i hælene som nummer to. Efter en tre-årig pause gjorde Edward Gal sit comeback på den nu 12-årige Total US i Exloo, og opnåede først i Rotterdam sin berettigelse til at kunne blive udvalgt til holdet. Hans Peter Minderhoud og Toto Jr er et forholdsvist nyt par, der debuterede for intet mindre end to måneder siden i april ved CDI i Tolbert. Herefter red de i Exloo, det hollandske mesterskab i Ermelo samt i Rotterdam. 

Copyright Ridehesten.com
Edward Gal i sadlen på GLOCK'S Total US i Rotterdam. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

 

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing