Endnu en andenplads til Thea Bech

27-01-2023 10:50

Den unge, danske U25-dressurrytter Thea Bech opnåede i dagens Grand Prix Kür i Lövsta Future Challenge ved World Cup-stævnet i Amsterdam igen en andenplads

Copyright Ridehesten.com
Thea Bech og Dionisos er her fotograferet på ved Ecco Cup-finalen på Blue Hors i 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste sommer kom 20-årige Thea Bech, der har boet det meste af sit liv i Holland, hjem fra EM i Ungarn med en dansk holdsølvmedalje og dertil også to individuelle bronzemedaljer i U25 Grand Prix og Grand Prix Kür.

Hun bor fortsat i Holland, hvor hun træner med Joyce Heuitink, og hendes partner på dressurbanerne er den 15-årige KWNP-vallak Dionisos e. Spielberg/ Sir Sinclair.

Lige nu afvikles Lövsta Future Challenge, som er en international tur for U25-ryttere, under World Cup-kvalifikationsstævnet i Amsterdam. I gårsdagens U25 Grand Prix opnåede Thea Bech og Dionisos 71,624% og besatte andenpladsen efter hollandske Marten Luiten – den tidligere europamester for ungryttere og et af de største unge talenter i Holland.

Her i formiddag gjaldt det Grand Prix Kür, og selv om Thea ikke kom perferkt fra start, hvor Dionisos fik fejl i den første fri trav, så leverede ekvipagen et bundsolidt ridt med mange højdepunkter og opnåede 77,125 %.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dio var endnu bedre i opvarmningen i dage, end han var i onsdag, og også på banen var han bare super. Han elsker at præstere foran publikum, og i dag blev han lidt for glad, så der kom nogle småfejl i piaffe. Det er altid godt at have noget at forbedre, så vi tager nu hjem og forbereder os på stævnet i Gøteborg i slutningen af februar, fortæller Thea fra Holland.

Hendes og Dios præstation rakte igen i dag til en fornem andenplads efter Marten Luiten, der red til 78,558% på sin europamesterhoppe Fynona e. Ampère/ Gribaldi, som i øvrigt er helsøster til OL- og VM-hingsten All At Once.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Fakta
Om Lövsta Future Challenge

Lövsta Future Challenge er et veletableret svensk koncept med fokus på talentudvikling af unge heste og U25-ryttere i både dressur og springning. I efteråret 2022 kom et samarbejde med FEI World Cup™ op at køre, som betyder, at Lövsta Future Challenge er blevet til en international tur, hvor U25-dressurrytterne konkurrerer i flere af de samme store arenaer, som FEI World Cup-dressur afvikles i.

Fold up
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald