Helgstrands topheste får nye ryttere

12-01-2024 12:53

Mille Albinus Hjermitslev

Med Andreas Helgstrand udelukket fra landsholdsaktiviteter resten af året, har Helgstrand Dressage overladt de to topheste Queenparks Wendy og Jovian til henholdsvis en tysk og en svensk rytter

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy ved CDI World Cup Herning 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Helgstrand Dressage har i dag annonceret, at den tyske dressurlegende Isabell Werth bliver den nye rytter på Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer).

Den 10-årige guldmedaljehoppe er samejet med Chateau de Fontaine ved Bolette Wandt og har gået Grand Prix med Andreas Helgstrand i sadlen. Senest blev de nummer to i World Cup-Grand Prix i Herning. Parret vandt ligeledes bronze ved UVM for 5-års heste i Ermelo i 2019. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Jovian ved EM i Riesenbeck 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Samtidigt annonceres det, at svenske Patrik Kittel bliver den nye rytter af den 10-årige hingst Jovian e. Apache/Tango. Jovian var en del af det hold, der i sommer vandt bronze i holdkonkurrencen ved EM i Riesenbeck. Tilbage i 2021 vandt hingsten guld ved UVM i Ermelo.

Om Jovian har Andreas Helgstrand tidligere udtalt til Ridehesten

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg gad godt at ride Paris (OL) på den hest. Han har det, der skal til for at vinde en medalje. 

Det stod dog klart, da Helgstrand i november blev udelukket fra landsholdet i hele 2024, at OL i Paris ikke ville blive en realitet for Helgstrand.

Ifølge Helgstrand Dressage er det netop Helgstrands udelukkelse, der ligger til grund for, at hestene kommer til nye ryttere:

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen