”Naturligvis 10 for kapacitet og galop”

07-03-2019 19:19

Mathilde Louise Stenild Brejner

Queenspark Wendy med Andreas Helgstrand i sadlen leverede varen og kunne indkassere to super flotte 10-taller for kapacitet og galop. Også Ziva Enshøj viste et afspændt og flot program

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand red Queenspark Wendy super flot og indkasserede to 10-taller i anden del af Blue Hors Unghestechampionat.

På andendagen for Blue Hors Unghestechampionat for de dressurbetonede heste steg stemningen i Jyske Bank Boxen, MCH Messecenter Herning, hvor publikum deltog i Dansk Varmblods 40-års jubilæum og spændt fulgte med i dressurchampionatet over hele eftermiddagen.

Super tilfreds Helgstrand
Vinderen af anden del af dressurchampionatet var Queenspark Wendy e. Sezuan/Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer), som blev vist med Andreas Helgstrand i sadlen, der red med selvtillid og et stort overblik, der i sidste ende var ensbetydende med, at Queenspark Wendy kunne fokusere på at vise sit gigantiske potentiale udi dressursporten.

–Jeg er super tilfreds med Queenpark Wendys præstation inde i Boxen, selvom hun var tændt på opvarmningen på grund af blæsevejret, siger Andreas Helgstrand.

Efter programmet var redet færdigt, udbrød publikum spontant i en klapsalve, hvad der da også hurtigt blev fulgt op af dommer Isobel Wessels, som sagde ”Wow, hvor er det vildt, at så ung en hest har så meget skub og mekanik.”

Dommerne var enige om, at det var lige før, at Queenspark Wendy overperformede på banen, men det blev fulgt op med et, ”men hun ser glad ud, når hun gør det,” fra Isobel Wessels.

Hoppen fik 9.5 for sin trav, 8.5 for sin skridt og et flot 10-tal for sin galop. Dommerne beskrev Queenpark Wendys evne til at gå frem og komme tilbage i galoppen som utrolig god, hvad karakteren 10 da også demonstrerede. Der faldt dog også en bemærkning fra dommerne om, at de godt kunne have tænkt sig, hvis hoppen havde været lidt mere afspændt i skridt.

Queenspark Wendy, som er ejet af Helgstrand Dressage, er uden tvivl en ægte showhest, man næsten ikke kan få øjnene fra. Ikke mindst fordi hun med sin gnistrende sorte pels ser super godt ud på dressurbanen.

Andreas Helgstrand var da også godt tilfreds med hoppens præstation, og beskriver hende som en hest, der har det hele.

Her kan du se et interview med Andreas Helgstrand fra umiddelbart efter, han havde redet.

Rund og atletisk galop hos Ziva Enshøj
På andenpladsen ligger Ziva Enshøj e. Blue Hors Zack/Uno Don Diego (opdr. Klaus Fogh) ejet af Helgstrand Dressage. Den super elegante, brune hoppe imponerede dommerne med sin gode mekanik og indkasserede 9 for kapacitet, trav og galop. Og fik kommentarer med fra dommerne om, at hun har en skøn villighed til samling i trav og en rundet, atletisk galop med samme gode evne til samling.

Hoppen blev redet med fantastisk smuk ro og overskud af Hannes Lüth. Og selvom den hårde vind fik en vindsluse i taget på Boxen til at brage og buldre, lod hoppen sig ikke gå på af larmen. Noget, der også fik dommernes opmærksomhed. ”Din hest håndterer larmen utrolig flot,” sagde dommer Isobel Wessels, som også mente, at hoppen har rigtig gode perspektiver i forhold til at få en fremtid inden for dressursporten.

Her kan du se en video med Ziva Enshøj fra dagens program:

Smuk visning af Søgaards Bon Royal
Dagens anden ekvipage på dressurbanen, der var flot pyntet med blomsteropsatser, var Søgaards Bon Royal e. Bon Bravour/De Noir (opdr. Stald Søgaard), som blev redet af Camilla Ahlers Pedersen. Ekvipagen ligger lige nu på en foreløbig tredjeplads.

Dommerne værdsatte, at Søgaards Bon Royal blev vist naturligt uden overdrivelse og over-ridning, hvad der fik alt til at se let ud. De kvitterede blandt andet med et 9-tal for vallakkens trav med meget flotte øgninger og naturligt stræk i forbenet samt et 9-tal for ridelighed.

Vi tror fortsat på Tophøjs Florentina
I går lå Tophøjs Florentina e. Floriscount/Solos Landtinus (opr. Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen) på en delt førsteplads sammen med Queenspark Wendy, men desværre fik Tophøjs Florentina ikke det ridt i Boxen, som avlerne havde drømt om.

–Tophøjs Florentina var rigtig spændt i dag, så hendes rytter havde meget at lave. Det var trist, at omgivelserne påvirkede hende, men hun er en hest med masser af kapacitet, siger avler Anette Nilausen og fortsætter:

–Vi ved jo, at det er spillets regler, at en hest kan blive påvirket af omgivelserne. Det er selvfølgelig lettest, når det går godt, men selvom det var en svær dag, så tror vi fortsat fuldt ud på hende og tror, at hun kommer langt. Og så håber vi, at testrytteren giver hende en rigtig god tur, siger Anette Nilausen.

Om Tophøjs Florentina sagde dommerne: ”Her er der et eksempel på, at heste ikke er maskiner. I dag var hun påvirket af nerver, men der er ingen tvivl om, at hun er en vidunderlig model af en hest, som klart har kurs mod elitesporten.”

For sin trav fik Tophøjs Florentina karakteren 9.5 med kommentaren, at hun har kæmpe skub og elastiske bagben, som griber godt ind under kroppen.

Se hele resultatlisten her.

Når årets vinder af unghestechampionatet skal findes, tæller resultaterne fra den første del, der fandt sted onsdag den 6. marts 2019, 18 procent. Den anden del, hvor hestene blev redet i femårs-programmet torsdag den 7. marts 2019, tæller 42 procent, og den sidste del, hvor testrytter Patrik Kittel skal ride hestene over to dage lørdag og søndag niende og 10. marts, tæller 40 procent. 

Her kan du se en video med Queenspark Wendy og Andreas Helgstrand fra dagens vinderprogram.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen