Sejr til Secret – og Wendy direkte til finalen

01-08-2019 15:52

I anden halvdel af 5-års UVM-klassen er der sket ting og sager – og det har ikke været nemt at følge bedømmelsen, men faktum er, Sezuan-sønnen Secret blev en absolut værdig vinder, og at det danske hold kun har Queenspark Wendy kvalificeret direkte til finalen

Copyright Ridehesten.com
Secret imponerede med svenske Jessic Lynn Thomas i sadlen.

Under den lille men effektive svenske rytter Jessica Lynn Thomas (tidl. Andersson) har den tyske tophingst Secret e. Sezuan/ St. Moritz velfortjent taget sejren i den indledende klasse i FEI/WBFSH's verdensmesterskab for unge dressurheste med karakterer som bl.a. 9,9 for trav, 9,8 for fremtidsperspektiv og 9,7 for galop. Samlet opnåede den 9,54 point.

Allerede i første halvdel af klassen fik man indtryk af, at en god skridtbevægelse kunne få afgørende betydning i dagens 5-års kvalifikation, og efter pausen blev dette i endnu højere grad slået fast, da to hollandske heste opnåede 9,8 og 9,7 for skridt og gik helt til tops – hvilket skabte uro blandt tilskuerne, da meget få forstod bedømmelsen. Det 

Copyright Ridehesten.com
Helgstrands avlshingst Valverde scorede 10 for skridt og gik ind på tredjepladsen.

Der hersker ingen tvivl om, at vi har med en 5-års klasse med et meget højt niveau at gøre, men hen mod klassens slutning var der givet så høje karakterer, at dommerne måtte ty til rene 10-taller allerede her i kvalifikationen. Et 10-tal for skridt tilfaldt Helgstrand-hingsten Valverde e. Vitalis/ Ampere, der netop har gået Westfalerchampionat i sidste uge og så lidt mat og træt ud under tyske Eva Möller i dag, men ingen tvivl om, at hingsten i dag brillerede med sin jordvindende skridt som bedste gangart.

Copyright Ridehesten.com
Med et 10-tal for travl gik Jovian og Andreas Helgstrand ind på fjerdepladsen.

Også KWPN-hingsten Jovian e. Apache/ Tango, der tilhører Kleppenhus og Helgstrand Dressage, måtte dommerne belønne med skalaens højeste karakter, som den fik for sin meget besnærende travbevægelse. Det var dagens første 10-tal og det eneste 10-tal for trav. Jovian blev meget flot og overbevisende fremvist af danske Andreas Helgstrand.

Andreas har begge sine 5-års heste med videre til finalen, da Jovian i dag blev nr. 4 og Queenspark Wendy nr. 6. Således blev Queensparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) den eneste hest fra det danske 5-års hold, der var blandt de 12 heste, der i dag kvalificerede sig direkte til finalen. I morgen skal der findes yderligere tre heste for at ende med et finalefelt på 15.

Copyright Ridehesten.com
Som dagens nr. 12 smuttede svenske Springbank og spanske Severo lige netop med direkte til finalen.

Som nr. 12 gik svenske Springbank II VH og spanske Severo Jurado Lopez lige netop videre til finalen, hvorimod DV-hesten Elverhøjs Raccolto og dens tyske rytterMeike Lang blot 0,02 point efter Springbank måtte se sig forvist til 13. pladsen og må derfor igennem B-finalen i morgen, hvor de tre bedste går videre. Her får også Søgårds Bon Royal med Camilla Ahlers Pedersen og Skovens Tzarina med Betina Jæger chancen igen. Førstnævnte leverede i dag en god præstation og sluttede som nr. 15 med 8,5 for både trav og fremtidsperspektiv.

Resultat af 5-års kvalifikationen.

Copyright Ridehesten.com
Søgaards Bon Royal og Camilla Ahlers Pedersen er blandt de danske ekvipager, der i morgen skal forsøge sig i B-finalen.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen