Kom til OL-webinar

22-06-2024 16:43

Hvis ventetiden til OL i dressur endnu virker lang, så kan du få en forsmag på glæderne og høre mere om vejen til Paris, når der på mandag bliver afholdt et online webinar med deltagelse af bl.a. Isabell Werth og Hans-Christian Matthiesen

Copyright Ridehesten.com
Hesten her ligner i hvert fald en, der gerne vil deltage i dressurwebinaret. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Equestrian Hub, som er den officielle resultatplatform for det tyske rideforbund, har afholdt en række online webinarer frem mod sommerens OL i Paris under temaet "Road to Paris". På mandag den 24. juni er det tid til det fjerde af sin slags, hvor fem prominente profiler indenfor hesteverdenen over tre timer vil tage vigtige diskussionsemner i sporten under kærlig behandling. 

Aftenen lægges fra kl. 18.00-18.45 ud med Klaus Roeser og Maarten van der Heijden i en samtale, hvor de bl.a. vil komme ind på emner som udvælgelsesprocessen bag holdene til OL samt vigtigheden af OL for ridesporten. Klaus Roeser er generalsekretær for International Dressage Riders Club (IDRC) samt formand i dressurkomitéen for den tyske olympiske komité for hestesport (DOKR), mens hollandske Maarten van der Heijden kommer fra en baggrund i det hollandske rideforbund, og i dag er international dressurdommer.

Fra kl. 19.00-19.45 er ordet alene den tyske dressurrytter Isabell Werths, og hun behøver vist ikke yderligere præsentation. Hun vil bl.a. fortælle om vejen fra unghest til OL, hvordan forberedelserne som rytter foregår og ikke mindst, hvordan hun oplever, at OL i dressur har forandret sig over de seneste årtier.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Aftenen afsluttes kl. 20.00-20.45 med en dialog mellem den anerkendte danske dressurdommer Hans-Christian Matthiesen og den ligeledes 5-stjernede dressurdommer Raphael Saleh fra Frankrig. De vil fortælle om OL set fra dommernes vinkel samt om hestevelfærd og ridesport i fremtiden.

Daniel Göhlen, it-ekspert og engageret i dressursporten, der bl.a. har været med til at udvikle systemet til at bedømme sværhedsgraden i kür, vil være moderator på aftenen og styre tilhørerne gennem de næsten tre timers dressurnørderi.

Hvis arrangementet har vakt din interesse, kan du gratis tilmelde dig HER. Webinaret er live, men optagelsen derfra kan ses op til seks dage efter. Det foregår på engelsk, og der er mulighed for at stille spørgsmål.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing