Har du hørt om CoolUnite Cup?

05-10-2023 16:49

Trine Askjær-Jørgensen

CoolUnite Cup er en ny, landsdækkende turnering for ekvipager på E- og D-niveau. Turneringssæsonen 2023 er stadig i fuld gang, så du kan nå at være med og konkurrere om en plads ved finalen på Vilhelmsborg samt hyldest ved hingstekåringen i Herning 2024

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Bolivard. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Charlotte Bolivard, som arbejder hos Cool Unite Fonden, der samler ind til syge og udsatte børn, har skabt en ny, landsdækkende turnering for ekvipager på E- og D-niveau, kaldet Cool Unite Cup.

– Jeg er hestepige og har selv hest, så jeg synes, det kunne være rigtig spændende at lave en turnering for ryttere, hvor vi kunne samle ind til et godt formål, fortæller Charlotte, der tidligere har stået bag konceptet Danser mod Cancer, hvor der via Zumba-dansearrangementer blev samlet ind til Foreningen Cancerramte Børn.

Charlottes ide til en ny turnering med indsamling til syge og udsatte børn blev således til CoolUnite Cup. For at deltage i turneringen tilmelder man sig til stævner, som man plejer, og man kan deltage med starter i alle klasser indenfor springning og dressur for både hest og pony. Som noget nyt er kæphestekonkurrencer også kommet med i turneringen.

Rytterne betaler et beskedent beløb, der udgør deres donation, for de starter, som skal tælle med i pointindsamlingen. Klubberne skal egentlig bare kalde deres stævne for et CoolUnite Cup-stævne og reklamere for det, og holder de nogle ekstra aktiviteter i forbindelse med stævnet, hvor de samler yderligere ind, er det ekstra positivt. Det kan være en tombola, kaffesalg eller andet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Alle pengene, der bliver samlet ind, er øremærket til rideklubberne. Så hvis de laver nogle tiltag for syge og udsatte børn, har de mulighed for at søge pengene i puljen. På den måde går de penge, der bliver samlet ind, tilbage til klubberne, hvor man så har mulighed for at gøre noget ekstra for ridesporten, sammenholdet og klubånden, siger Charlotte Bolivard og fortsætter: – Det er jo noget nyt med en turnering på det her niveau, men vi vil bare så gerne gøre noget for bredden. Her handler det ikke om at vinde, men om at være med og om at gøre en forskel for nogen, der ikke har det så godt. 

Copyright Ridehesten.com

Du kan stadig nå at være med
Stævnesæsonen 2023 løber fra den 15. marts til den 31. december, og de bedste i hvert distrikt bliver inviteret til én af de otte semifinaler, som finder sted over hele landet i januar 2024. Herfra går vinderne videre til finalen, som rides på Vilhelmsborg i februar 2024. Finalevinderne kommer med til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i marts 2024, hvor de hyldes på banen.

– Udover de danske rideklubber samarbejder vi også med Dansk Varmblod, og vi er helt vildt glade for, at de ville være med på legen, så vi kan holde finale på Vilhelmsborg og give rytterne en unik mulighed for at prøve at ride der, og ligeledes komme med til Herning og blive hyldet, siger Charlotte Bolivard og uddyber med, at man som enkelte ryttere også har mulighed for at samle ekstra ind, og dem der samler flest penge ind, kommer også med til Herning.

Du kan altså stadig nå at være med og ride stævner i en god sags tjeneste. Overskuddet går til sårbare, sygdomsramte og udsatte børn. Næste års stævnesæson løber i hele 2024, så her kan du igen være med.

Både ryttere og klubber tilmelder sig på www.coolunitecup.dk, hvor man også kan læse mere.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen