Hall of Fame - nyt tiltag i Göteborg

06-04-2019 15:17

Annika Knudsen Lorentsen

Whitaker, Bengtsson, Nathhorst og Parmlers er valgt til Göteborg Horse Shows nye Hall og Fame under dette års arrangement

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson og Grandina ved Göteborg Horse Show i 2006.

Göteborg Horse Show er blandt de mest populære indendørsstævner i verden, og har fra start tiltrukket store folkemængder og verdens bedste springryttere. I de senere år har også de bedste navne indenfor dressur været en del af det populære arrangement. 

I år er Göteborg endnu engang vært for FEI World Cup™ -finalen i både springning og dressur, som i år markere 40-årsdagen for starten på FEI World Cup™ -finalen tilbage i 1979, også i Göteborg.

For at hædre de ryttere og heste, der har sat deres præg på arrangementet, har arrangørerne valgt at lave showets egen Hall of Fame. Denne fejrer ekstraordinære præstationer på forskellige områder indenfor branchen. 

Der vil fremover hvert år blive tilføjet flere til Hall of Fame, og i de indledende år vil der fokuseres på personer der har opnået resultater i de første 25 år hvor stævnet har eksisteret. 

De som i år er blevet tilføjet Hall of Fame vil blive hædret ved en ceremoni i aften, lørdag d. 6. april, umiddelbart før Gothenburg Trophy klassen afvikles. 

De er i Hall of Fame

Følgende er udvalgt til Hall of Fame og arrangørerne har begrundet hvorfor netop de er blevet udvalg i en pressemeddelelse, se udtalelserne nedenfor under hver rytter.

Ridebanespringning

John Whitaker fra Storbritanien: Han er en levende legende, som kun var 23 år da han i foråret 1979 blev placeret som nr. 5 i den allerførste FEI World Cup™ -finale med hesten Ryan's Son. Med den fænomenale Milton vandt han i 1991 finalen i Göteborg og han var også vinder af Göteborg Trophy i både 1987 og 1990. 

Rolf Göran Bengtsson fra Sverige: I 1996 red Rolf hesten Paradiso, og han var den første svenske rytter, efter 20 udgaver af showet, til at vinde Gothenburg Trophy. Han vandt samme klasse igen i 2005 med Grandina og er siden da blevet dobbelt olympisk sølv medalist, og i 2011 var Rolf den første svenske rytter til at blive individuel Europamester. Han er også indtil videre den eneste svensker, der har ligget som nr. 1 på verdensranglisten.

Dressur

Louise Nathhorst fra Sverige: Hun er den hidtil eneste svenske rytter der har vundet en World Cup-finale, nemlig i Göteborg i 1998 med hesten Walk on Top. I 1997-98 vandt Louise og Walk on Top også europæiske bronzemedaljer for hold. Desuden har Louise vundet olympisk og europæiske bronzemedaljer for hold med andre heste, og har været svensk mester syv gange.

Profiler

Liz og Lasse Parmler: Rytterpar, der i 1977 var drivkræfterne bag at skabe Göteborg Horse Show. Lasse var den første direktør for showet og senere har han også både deltaget i de internationale klasser og været kommentator på Svensk TV.

Heste

Hjertet af ridesporten er selvfølgelig hestene. De heste der i 2019 bliver en del af Hall of Fame vil være ekstraordinære heste, der har haft gode præstationer de første 25 år. Juryen har nomineret hesten, men offentligheden får det endelige ord ved en online afstemning. 

Nominerede springheste: Baloubet du Rouet, Big Ben, Boomerang, Calypso, Dollar Girl, Gladstone, Milton, Ratina Z og Tinkas Boy.

Nominerede dressurheste: Bonfire, Corlandus, Fabienne, Ganimedes og Walk on Top.

Læs mere her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen