God stil i ridehuset

09-11-2022 19:38

Charlotte Kusk Berwald

Nu da der bliver mindre dagslys for hver dag, rykker flere ryttere efterhånden ind i ridehuset. Derfor er det vigtigt at sikre sig, at det bliver en god oplevelse for alle

Copyright Ridehesten.com
Nu da der bliver mindre dagslys rykker flere ryttere ridningen ind i ridehallen. Foto: Ridehesten.com/Tina Ravn
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er vigtigt, at træningen bliver behagelig for både dig og din hest – og selvfølgelig de andre, du deler hallen med. Det er jo langt de færreste, der har mulighed for at ride helt alene hver dag. Vi bringer her en guide, der skal hjælpe med at sikre, at alle får en god ridetur.

Vær omstillingsparat
Nogle gange har man planlagt at træne program til weekenden for så at komme ind i en proppet ridehal. I sådan et tilfælde skal man som rytter være klar til at ændre sine planer lidt. Tilpas din ridetur til antallet af ryttere i ridehallen.

Giv plads
Ikke alle heste bryder sig om, at andre heste kommer for tæt på dem. Unge heste og urutinerede ryttere kan have svært ved at læse, hvor de andre ekvipager i ridehuset er på vej hen eller vil. Sørg derfor for at holde god afstand, både for deres såvel som for din egen skyld.

Copyright Ridehesten.com
Giv god plads til de andre i ridehuset. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ingen pludselige opbremsninger
En pludselig parade efterfulgt af tyve hurtige skridt bagud er et absolut no-go i en fyldt ridehal. Før du ved af det, har du redet en anden hest ned eller på anden måde startet en ulykke. Kommer din hest ud af kontrol, og du er nødt til at bremse lidt hårdt op, så informer de andre ryttere, så de kan nå at give plads til dig.

Longer ikke i en fyldt ridehal
Der er ikke noget værre end at ride i en proppet ridehal, hvor en rytter pludselig får den gode ide at tage en stor del af pladsen for at longere. Longer i stedet en dag, hvor hallen er ledig. Hvis du har en hest, der af en eller anden årsag skal longeres, inden du sætter dig op, så spørg de andre ryttere. De vil helt sikkert hellere end gerne skridte et par minutter, så du kan komme sikkert på ryggen af din hest.

Vis hensyn og sig tak
Det kan hænde, at en ung hest har brug for hovslaget til at galopere, eller du får brug for plads til at øve en øgning. I sådan et tilfælde så spørg de andre ryttere, om du kan få hovslaget et par minutter. Sig tak, så snart du er færdig, og sørg for også selv at give plads, når andre spørger. På den måde kan vi som ryttere hjælpe hinanden med, at dagens træning bliver god og sikker for alle.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing