Global Dressage Forum til Blue Hors

30-10-2013 11:34

Signe Wiese

I 2014 bliver det de helt nye ride- og træningsfaciliteter hos Blue Hors, der kommer til at danne rammerne om Global Dressage Forum, når værtsskabet for en stund flytter fra det hollandske Academy Bartels til Blue Hors i Danmark

Copyright Ridehesten.com

Dette års Global Dressage Forum er netop afsluttet hos Academy Bartels, og i går kunne Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, i sin egenskab af præsident for Global Dressage Foundation, så løfte sløret for nyheden om, at Global Dressage Forum næste år flytter til Danmark.

- Vi hedder jo Global Dressage Forum, og tanken er, at forummet i fremtiden skal afholdes på skift i Holland og Danmark, fortale Prinsesse Benedikte.

Direktør for Blue Hors, Esben Møller, fortæller at Hende Kongelig Højhed Prinsesse Benedikte og familien Bartels var på besøg på Blue Hors i forbindelse med EM i Herning i august, og her kunne de med egne øjne opleve de nye faciliteter Blue Hors nu råder over, bl.a. den imponerende opvisningshal.
– De så de nye faciliteter, og blev ret hurtige enige om, at det kunne være fantastisk at afholde arrangementet her, forklarer Esben Møller.

Og Esben Møller og resten af Blue Hors ser frem til at være værter for Global Dressage Forum 2014: 
– Det er selvfølgelig en rigtig stor opgave, men den slags er vi jo vant til. Det er en fantastisk mulighed for danskere med et stor hjerte for dressuren, at opleve et arrangement som det her på dansk grund, siger Esben Møller.

Siden det første Global Dressage Forum i 2001 har dressursportens topryttere, trænere, officials og dressurentusiaster generelt, mødtes ved den årlige konference og debatteret, diskuteret og lyttet til indlæg og clinics om alt fra praktiske træningsmetoder for både hest og rytter, til den nye forskning og viden indenfor sundhed, træning, fodring osv. I årenes løb har verdensstjerner som Anky van Grunsven, Kyra Kyrklund, Ulla Salzgeber, Jan Brink, Johann Hinnemann, Monica og George Theodorescu, Hubertus Schmidt, Edward Gal, Nathalie zu Sayn Wittgenstein, Stephen Peters, Carl Hester og mange andre givet et indblik i deres træningsmetoder og –filosofi.

Global Dressage Forum 2014 afholdes hos Blue Hors fra den 20.-21. oktober 2014.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev