Eliteauktionsføl blev championatsvinder

12-10-2017 12:33

Britt Carlsen

Championatsfinalerne på Blue Hors er i fuld gang. Og her til formiddag har 42 4-årige springheste været til bedømmelse. Vinderen af kvalifikationen til finalen blev Dialensky, som er blevet handlet på Dansk Varmblods elitefølauktion

Copyright Ridehesten.com
Louise Stenvang og Dialensky sejrede i championatskvalifikationen for 4-års heste.

Der var en god top blandt de 4-årige springheste i kvalifikationen til lørdagens championatsfinale, men Dialensky e. Diamant de Semilly opdr. Linus Camitz opnåede kvalifikationens højeste stilpoints fra dommerpanelt bestående af: Bo K. Møller, Lorenz Linnet og Kennets Ernst.

Det var 21-årige Louise Stenvang, som red Dialensky til sejr i championatet med 8,5 points. Han ejes af hendes forældre, som købte Diamant de Selilly-sønnen i sommer hos Thomas Jensen. Dialensky er vandt til rampelyset for han blev solgt som føl på Dansk Varmblods Elitefølauktion for 60.000 kr.

Louise er en del af Firkløverets Springakademi, og hun håber på, at Dialensky kan blive hendes fremtidshest i sporten. – Den har så meget power og er topforsigtig, den er bare en fornøjelse at ride, fortæller Louise, der har stor glæde af at være en del af akademiet: - Det er rigtig godt, for vi får så meget støtte og hjælp, det er bare helt fantastisk det arbejde de gør for os.

På spørgsmålet om hvordan det har været at springe inde på opvisningsbanen på Blue Hors kommer svaret omgående: - Det er rigtig fedt! Faciliteterne er helt i top, så det er en stor oplevelse at ride her, og så har de bare styr på det hele.

Selvom der er meget at se på for de unge heste, så var Dialensky helt cool på banen, fortæller Louise Stenvang, og hun håber på, at hun kan holde føringen i championatet på lørdag, når finalen afvikles. Hun bliver dog presset af Rikke Haastrup Kristensen med to heste: Lugranda e. Luganer med 8,4 og Contendra e. Contendro, der opnåede 8,3 points og foran Søren Møller Rohde/Hait Ask e. Favorit Ask 8,2 og Christian Petersen og Aphrodite’M Z e. Arko III med 8,1 points.

Se resultaterne HER

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner