Blue Hors skal have føl efter springhingst

08-02-2019 16:40
Avl

På Blue Hors' hjemmeside kan man læse, at blandt stutteriets ni ventede føl i 2019 er de to efter avlsmatadoren Blue Hors Don Schufros helsøster Fabina og en kendt springhingst

Hos Blue Hors ventes der i år ni føl i avlshoppestalden, hvor Blue Hors Don Schufros helsøster Fabina, der tidligere har været Årets Hoppe i Oldenburger Verband og bl.a. er mor til avlshingsten og Louisdor Preis-vinderen Blue Hors Veneziano, bliver mor til intet mindre end tre føl ved embryo transfer.

Et af dem er efter guldmedaljehingsten Blue Hors Zackerey og to er efter den internationale springhingst Van Gogh. Ja, den er god nok! Van Gogh er far til en af verdens for tiden bedste dressurheste, Cosmo (redet af tyske Sönke Rothenberger), og den meget smidige og velgaloperende hingst forventes at kunne give et rigtig godt resultat i kombination med Fabina.

Vi har avlet med Fabina i over ti år, og jeg ved derfor, hvad hun giver videre til sine føl. Der, hvor hun skal have hjælp fra hingsten, er i front, rammer og knæmarkering i bevægelsen, og det forventer jeg, at Van Gogh kan tilføre, og han bevæger sig meget op-ad-bakke. Resten giver Fabina, fortæller Esben Møller, der er meget spændt på denne kombination.

Fabina har to døtre i avlen på Blue Hors; nemlig Fashion e. Johnson og Fabergé e. Bretton Woods. Fashion er drægtig med Blue Hors Emilio, mens Fabergé skal have føl e. Blue Hors Zackerey.

Læs artiklen hos Blue Hors.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen