Blue Hors Don Schufro til Fyn

24-05-2024 12:48

Skulptør Heike Landherrs ikoniske værk, bronzestatuen af Blue Hors Don Schufro, har igennem 11 år prydet hovedindgangen til Blue Hors i Randbøl, men kigger nu ind i en ny fremtid på Blue Hors’ kommende residens på Fyn

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2012 påbegyndte den tyske skulptør og kunstmaler, Heike Landherr, sit arbejde med skitserne af avlshingsten Blue Hors Don Schufro, som hun var bestilt til at lave en bronzeskulptur af i størrelsen 1:1.

I foråret 2013, hvor det store, nye bygningsværk stod klart, blev statuen afsløret og indviet med så prominente gæster som 20-årige Don Schufro selv samt ledelse og avlsledelse fra både Dansk Varmblod og Oldenburger Verband samt venner, familie, forretningsforbindelser mv.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 11 år har bronzestatuen af Don Schufro prydet hovedindgangen til Blue Hors på Korshøjgaard i Randbøl, hvor den hilst enhver velkommen uanset, om det har været på hverdagsvisit eller ved stævne, kåring og andre arrangementer.

Snart står statuen ikke længere på Korshøjgaard, for når Blue Hors til september flytter ind som nabo til Stutteri Ask på Fyn, er Don Schufro flyttet i forvejen til den plads, som indehaver Kjeld Kirk Kristiansen har fundet til den.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen