Zepter er månedens hest

07-06-2023 14:01

Trine Askjær-Jørgensen

Blue Hors Zepter, der i den forgangne weekend vandt DM i dressur med Nanna Skodborg Merrald, er meget passende FEI's "Horse of the month" her i juni

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter ved weekendens DM. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det internationale rideforbund FEI kører på deres sociale medier og hjemmeside et koncept, der hedder "Horse of the Month", og denne måned kunne den udvalgte hest næsten ikke passe bedre, for det er nemlig Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II, som i weekenden vandt DM-seniorguld med Nanna Skodborg Merrald.

Den røde vallak med de store, hvide aftegn er født i 2008 hos tyske Bernhard Sieverding og solgt til Blue Hors som føl. Han har på stutteriet og træningsstalden i Randbøl ved Vejle gået under flere forskellige ryttere.

Med Maik Kohlschmidt i sadlen gik Zepter i 2013 sidst første stævne ved en kvalifikation til Dansk Ride Forbunds championat for 5-års dressurheste. Her gik Zepter videre til både mellemrunde og finale. Igen som 6-års red Maik ham i kvalifikation og mellemrunde af DRF's championat.

I starten af 2015 overtog Daniel Bachmann Andersen så tøjlerne, og han uddannede den store, charmerende vallak fra MB-niveau til Grand Prix, hvor det bl.a. er blevet til World Cup-starter og mange internationale stævner med topplaceringer. Daniel og Zepter havde fire år sammen, inden Daniel i 2020 forlod Blue Hors for at starte selvstændig forretning, og Zepters næste kapitel begyndte.

I 2021 startede Blue Hors-rytter Cristian Tudela Ruiz den store vallak i Grand Prix til tre landsstævner herhjemme, og derefter kom Zepter ned til svenske Patrik Kittel i Tyskland. Kittel startede stævner på vallakken i den første halvdel af 2022, hvor de bl.a. vandt i Falsterbo, Rotterdam og Compigne og deltog ved FEI World Cup-finalen i dressur i Leipzig.

Næste gang Zepter var at finde på de danske stævnebaner var i efteråret 2022 med ungrytter Kristian Würtz Green, der hos Blue Hors havde fået mulighed for at lære fra den erfarne hest. Han nåede at starte to stævner på vallakken, inden Nanna Skodborg Merrald overtog tøjlerne i december 2022.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bare få uger senere, i januar 2023, debuterede Nanna og "Zeppie", som hun og hendes hestepasser kalder vallakken, sammen på stævnebanerne. Ikke med et lille stævne hjemme i Danmark, nej de tog direkte til World Cup-kvalifikationen i Basel, Schweiz, og red internationalt med det samme. Her red de en tredje- og fjerdeplads i hus.

En god måneds tid senere startede de i Neumünster, Tyskland, den niende kvalifikationsrunde af FEI World Cup-dressur i den vesteuropæiske liga. Her vandt de med 77% i Grand Prix og 86% i Grand Prix kür.

Selvom Nanna havde flere heste kvalificeret til World Cup-finalen i Omaha, USA, så faldt valget på Zepter, og her red de sig til en hamrende flot tredjeplads i Grand Prix og andenplads i Grand Prix kür med 87,1%, i hvad der kun var deres tredje stævne sammen.

På meget kort tid har Nanna og Zepter virkelig fundet melodien sammen på stævnebanerne, og det viste de igen til DM i dressur den forgangne weekend, hvor de vandt guld og dermed kan kalde sig danmarksmestre 2023. Så vi forstår godt, at den søde kæmpe er FEI's "Horse of the Month".

/FEI

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev