Dujardin trækker sig fra OL

23-07-2024 17:26

Et af de helt store OL-navne har valgt at trække sig fra Paris, kort tid før det hele starter. Efter en video dukkede op, der afslører uhensigtsmæssig undervisning af en elev, har Charlotte Dujardin valgt at trække sig fra alle konkurrencer indtil FEI kommer med en afgørelse i sagen

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin har valgt at trække sig fra OL. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Den 39-årige, britiske, seksdobbelte dressurmedaljevinder, Charlotte Dujardin, har valgt at trække sig fra OL i Paris blot tre dage før det hele starter, det skriver hun i et opslag på sin Facebook. Beslutningen er taget som følge af en undersøgelse, der er i gang hos FEI, da der er dukket en 4-årig gammel video op, hvor Dujardin handler uhensigtsmæssigt under en træning af en elev. Imens undersøgelsen finder sted, har Dujardin valgt at trække sig fra alle konkurrencer, hvilket også inkluderer de olympiske lege i Paris. 

I opslaget skriver Dujardin blandt andet: – Det der sker på videoen, er fuldstændig ude af karakter og afspejler ikke, hvordan jeg træner mine heste eller træner mine elever, men der er ingen undskyldning. Jeg skammer mig dybt og burde have været et bedre eksempel i det øjeblik. Jeg er ked af alle dem, jeg har skuffet, inklusiv det britiske hold, mine fans og sponsorer. 

Dujardin skulle have været til start både til OL i både den individuelle- og holdkonkurrencen på den 10-årige Imhotep e. Everdale/ Vivaldi, og skulle have været en del af et stærkt hold, bestående af Carl Hester med Fame e. Bordeaux/ Rhodium og den regerende verdensmester Charlotte Fry med Glamourdale e. Lord Leatherdale/ Negro. Nu overtager reserve og OL-debutant, Becky Moody, og den 10-årige heste Jagerbomb e. Dante Weltino/ Jazz i stedet pladsen i Paris. 

Charlotte Dujardin havde ellers chancen for at blive Storbritanniens mest vindende, kvindelige OL-deltager, hvis hun havde taget en af medaljerne i Paris, men den mulighed må Dujardin desværre vinke farvel til i denne omgang. 

Se Dujardins opslag herunder. 
 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen