Merrald og Zepter er nr. 3 i verden

05-07-2023 11:09

Annika Knudsen Lorentsen

Både Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter er rykket opad verdensranglisten for henholdsvis ryttere og heste, og nu er de begge placeret som nr. 3

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter i Aachen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Verdensranglisterne er endnu engang opgjort, og set med danske briller, er det en særdeles interessant opgørelse. 

Nanna Skodborg Merrald er nemlig rykket op blandt de absolut bedste i verden, da hun har redet sig ind blandt de tre bedste i verden. Nanna er placeret med 2044 point, og det er altså blot 166 point bag verdensetteren, som fortsat er tyske Jessica von Bredow-Werndl. Ved forrige opgørelse var Nanna placeret som nr. 4, men med sine flotte resultater den seneste tid, er hun nu rykket op i top-3. 

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera i Aachen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Næstbedste rytter i verden, er lige nu britiske Charlotte Fry, som har i alt 2141 point, altså 59 point mindre end Jessica, der har i alt 2200 point på ranglisten. 

Endnu en dansk rytter er placeret i top-10. Det drejer sig om Carina Cassøe Krüth, som er placeret som nr. 7 med 1860 point. Både Andreas Helgstrand og Daniel Bachmann Andersen er placeret i top-20, som henholdsvis nr. 19 og 20. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand med Jovian i Aachen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Blue Hors Zepter blandt de bedste heste
Et blik på verdensranglisten for dressurheste viser, at Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II, som Nanna har opnået mange af sine store resultater på i 2023, også er rykket opad listen. Han er præcis som Nanna placeret i top-3.

Copyright Ridehesten.com

Han er rykket fra en niendeplads ved forrige opgørelse til nu at indtage tredjepladsen med 1983 point. Han er placeret bag Jessica von Bredow-Werndls TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk, som har 2200 point, og Charlotte Frys Glamourdale e. Lord Leatherdale/Negro med 2047 point.

Den bedstplacerede Dansk Varmblodshest på listen, er Carina Cassøe Krüths Heiline's Danciera e. Fürsteball/ De Niro (opdr. Stald Heiline), som har i alt 1860 point og er placeret som nr. 7 på listen. 

Ranglisten for ryttere. 

Ranglisten for heste. 

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl i Aachen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner