Fysisk træning af rytteren kan forebygge skader

11-05-2010 10:12

Maja Golles

Mange aspekter skal tages i betragtning, når det drejer sig om at definere, hvad der skal til for at skabe en rytter i optimal fysisk form
Copyright Ridehesten.com
Ridesporten bliver stadig mere teknisk krævende, så den velkoordinerede og afbalancerede rytter vil altid have en fordel. (Foto: Ridehesten.com)

En rytter, som er muskulært veludviklet og i god fysisk form, kan bruge sin indvirkning på hesten langt mere målrettet og præcist, end en fysisk utrænet rytter. I Danmark har ryttere ikke stor tradition for at dyrke anden fysisk aktivitet, end den ganske vist også meget tidskrævende sport, som ridning er. Derfor ser fysioterapeuter mange belastningsskader, ikke mindst hos de ældre ryttere, som har redet mange heste, hver dag og i mange år. Især er der mange ryg/lændeproblemer, men derudover også mange ryttere med knæ- og hofteproblemer. I disse måneder sætter magasinet Ridehesten fokus på rytterens fysik, og de muligheder rytterne har for at lave anden træning end ridning. Træning som forbedrer rytterens fysik, og som kan gøre det lettere for rytteren at sidde rigtigt i sadlen og dermed også indvirke korrekt på hesten, at holde koncentrationen i træning med mere. Vi vil komme ind på specifik træning for børn og unge samt konditionstræning, styrketræning, koordinationstræning og balancetræning.

Bliv klogere på at "Fysisk træning af rytteren kan forebygge skader" med magasinet Ridehesten. Du kan bl.a. læse om emnet i Ridehestens majnummer.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen