Frederikshavn melder klar til hold-DM for pony

27-06-2024 14:37

Trine Askjær-Jørgensen

Fra den 3.-7. juli slår Frederikshavn Rideklub dørene op til årets Agria DRF-holdmesterskab i dressur for ponyer og den helt nye DanMarks Cup, samtidig med klubbens nye, udendørs ridebane indvies

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi har længe haft travlt med planlægningen af dette fantastiske arrangement, som afvikles for 15. gang i Frederikshavn i dagene 3. juli til 7 juli 2024. Vi glæder os til at se ryttere og ponyer fra hele landet kæmpe om titlen som danmarksmestre i ponydressur for hold og den helt nye DanMarks Cup, indleder Anne Pedersen, formand for Frederikshavn Rideklub.

En lang række af de bedste ponyryttere i landet vil være samlet for at kæmpe om titlerne. Konkurrencen vil være hård, men også sjov og underholdende, da alle holdene vil have deres egne kreative indslag og
kostumer i forhold til konkurrencen ”Stemning til hest – hvem er bedst?”

Der vil være masser af spænding og nervepirrende øjeblikke, men også masser af glæde og feststemning. Publikum kan se frem til at opleve flot dressurridning, imponerende kostumer i løbet af weekenden.

Copyright Ridehesten.com

En weekend fyldt med rideglæde og feststemning
Det bliver en begivenhed, som både ryttere, trænere, dommere og publikum vil se frem til, og som vil skabe masser af gode minder og hyggelige stunder.

– Så kom oplev en weekend fyldt med rideglæde og feststemning på Frederikshavn Rideklub. Vi gør uge 27 i 2024 til noget helt særligt sammen, siger Anne Pedersen og fortsætter: – Det er imponerende at se den store interesse og engagement blandt ponyrytterne, og det viser virkelig, hvor meget de brænder for deres sport. Det er fantastisk at se, at selv når kvalifikationskravene skærpes, så formår rytterne stadig at finde veje til at konkurrere og støtter op om den helt nye DanMarks Cup.

Frederikshavn Rideklub høster stor ros for engagementet i at være værter for DM i ponydressur for hold i så mange år i træk. Klubbens arbejde har været med til at skabe en stærk tradition for ponydressur i Danmark, og det er tydeligt, at det har smittet af på engagementet blandt ponyrytterne.

DanMarks Cup er et spændende koncept, og det er glædeligt at se, at det har været en succes med så mange tilmeldte hold. Det viser, at der er et behov for flere konkurrencemuligheder på dette niveau, og det er dejligt at se, at klubber og virksomheder går sammen om at skabe dem.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Klubben håber, at ponyrytterne må få en fantastisk oplevelse både til DM i ponydressur for hold og til DanMarks Cup, og at begge konkurrencer må være med til at styrke og udvikle den danske ponydressursport endnu mere.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Spritny udendørsbane bliver indviet
I forbindelse med afviklingen af DM og DanMarks Cuppen har rideklubben den store glæde at kunne indvie sin nye træningsbane, som 100% er støttet af Melsen Fonden.

Rideklubben er dybt taknemmelig over den generøse donation fra Melsen Fonden, og klubben ser frem til at have en top-kvalitetsmæssig ridebane, som vil gavne både hestene og rytterne.

Klubben vil gerne takke Melsen Fonden for deres støtte og engagement i at forbedre forholdene for hestene og rytterne. Den nye ridebane vil være et fantastisk aktiv for klubben og et skridt i retning af at sikre optimale træningsforhold for alle medlemmer.

– Vi ser frem til at fejre indvielsen af den nye ridebane og glæder os til at se, hvordan den vil bidrage til udviklingen af klubben og ridningen. Tak til Melsen Fonden for deres store bidrag til rideklubben, siger formand Anne Pedersen.

Se mere om stævnet på Equipe, hvor også start- og resultatlister vil kunne findes.

Fakta
Fakta om stævnet

Der er tilmeldt 46 hold á fire ryttere og ponyer. 22 hold dyster om DM-titlen og 24 hold om DanMarks Cuppen. Alle ryttere er under 16 år og de fleste har familie med, så der bliver ca. 500-550 gæster på anlægget fra torsdag til søndag.

Onsdag eftermiddag og aften begynder holdene at komme til Frederikshavn. Ponyerne får boks i alle klubbens stalde og i fire teltstalde, mens mange af deltagerne overnatter i telt, campingvogn eller autocamper på anlægget.

Torsdag rides opvarmningsklasser fra kl. 12-?

Fredag/lørdag er der kvalifikation til finalerne, som afvikles søndag og afvikling af trøstefinaler i de to ridehaller.

Alt er trimmet og klar til mesterskabet og afvikling af DanMarks Cuppen, som er et kæmpe arrangement for Frederikshavn Rideklub, og forberedelserne har stået på i flere måneder. Frivillige har luget, malet, klippet græs og pyntet op, så alt er i tiptop i orden.

I løbet af stævnet er omkring 100 af klubbens medlemmer i sving, og mange bruger mindst en uges ferie på at hjælpe deres eller børnenes klub med årets store ridebegivenhed i Frederikshavn.

Adressen er: Donbækvej 21, 9900 Frederikshavn

/Pressemeddelelse

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen