En rejse ind i filmens univers

08-03-2024 23:59

Trine Askjær-Jørgensen

Temaet for årets gallashows ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning er "Movie Klip" med en reference til Nephews sang med samme titel, og ideen bag er at tage publikum via flotte heste og ridning med på en rejse ind i filmens verden

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sædvanen tro var et stort antal heste og flere forskellige hesteracer i spil i det første af to gallashows, som finder sted i Jyske Bank Boxen fredag og lørdag i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

I år er temaet: "Movie Klip", og publikum blev derfor trukket med ind i filmens følelsesladede og spektakulære univers, da heste, ryttere, dansere og musikere i aften underholdt og tryllebandt publikum i forskellige indslag under Andresen Gallashow, der blandt andet kom omkring film som Indiana Jones, Pirates of the Caribbean, Top Gun, Dirty Dancing, Snedronningen, Minions, Men in Black, Barbie og meget mere.

Copyright Ridehesten.com
Kristian Würtz Green med Schuberts Aston og Sophia Obel med Askari Pilekær, som Barbie og Ken. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

24 shetlandsponyer var på banen, imponerende frisere fra Holland, og der var et stemningsfuldt frihedsdressurindslag fra Holland med den populære træner Jesse Drent og hans shetlandspony Macho, som fuldt ud lever op til sit navn.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var naturligvis også masser af velkendte, danske hingste og sportsheste, der som altid udgør en vigtig del af showet.

Smukt kombineret med heste, hunde og mennesker, blev publikum vist det ene filmklip efter det andet. Der var dele af showet, som fik taget til at løfte sig i publikums brøl og jubel. Der var action med hurtige ponyer og heste, der var smuk dressur, og naturligvis kom der også en ganske særlig hund forbi. Vi så en westernrytter og dressurrytter smide trensen samtidigt og alligevel styre deres heste flot rundt på banen, og så er der kun nævnt en brøkdel af det, der kan opleves i lørdag aftens gallashow.

Cirka midtvejs var der selvfølgelig også plads til den altid sjove og spændende kostumespringning. Der var lagt op til fart over feltet, og det skulle vise sig at være Rocky Balboa aka Jack Ray Nielsen med Gerdings Carrie e. Colman/ Corland (opdr. Jens Peder Pedersen), der tog sejren som den ene af to fejlfrie ryttere. Det lykkedes norske Mikkel Fredin Nilsen at kile sig ind på andenpladsen som Pretty Woman og på tredjepladsen kom Georgia Timmermann som Braveheart.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Jack Ray Nielsen og Gerdings Carrie. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Copyright Ridehesten.com
De forskellige dressurklip blev smukt fremvist af flere kårede hingste, så der var også rig mulighed for at se de smukke avlshingste, hvor afslutningsnummeret bestod af Isabel Freese og imponerende Total Hope. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner