Dufour: – Vivi er bare så cool

26-05-2024 11:28

Trine Askjær-Jørgensen

VIDEO: Cathrine Laudrup-Dufour og Vividus tog publikum med til en pop-rockkoncert her til morgen, da den 9-årige vallak gik sin første kür i trøstefinalen ved DM i dressur i Vallensbæk

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Vividus QRE. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Morgenen ved DM-stævnet i dressur hos Vallensbæk Rideklub startede med en trøstefinale i Grand Prix Kür, der var blevet udskrevet samlet for U25- og seniorryttere. Her havde de ekvipager, der ikke gik videre blandt de 15 bedste i hver deres gruppe til finalerne senere i dag, mulighed for at ride endnu en tur samtidig med, at de ryttere, der havde to heste med i Grand Prixen i går, kunne starte den ene af hestene her.

Flere af rytterne i både U25- og seniorklasserne måtte i går opgive, bl.a. fordi omgivelserne med de mange publikummer blev lidt for meget for deres heste, men i dag fik de i trøstefinalen mulighed for at komme ind på banen, få en god tur og vise deres heste, at det ikke er farligt. Det var selvfølgelig samtidig også en unik mulighed for at øve kür i trøstefinalen, som ellers ofte bliver afviklet i Grand Prix Special.

Rigtig mange af ekvipagerne fik opløftning fra i går under de mere rolige forhold med knap så mange publikummer her til formiddag. Alligevel var der stor opbakning fra de fremmødte til fornøjelse for rytterne.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Vividus QRE. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Én af de ekvipager, der på ingen måde behøvede opløftning fra i går, var Cathrine Laudrup-Dufour med 9-årige Vividus QRE e. Zaladin MI/ Don Charly. Parret red sig lørdag til tredjepladsen i den indledende Grand Prix for seniorerne, men da Cathrine selvfølgelig har valgt Mount St John Freestyle til kürfinalen i senior-DM'et senere i dag, fik "Vivi" mulighed for at debutere i kür her i trøstefinalen, og han havde lånt "storebror" Bohemians gamle kürmusik. Til tonerne af blandt andre Queen-numrene "We Will Rock You" og "Bohemian Rhapsody" viste parret noget virkelig flot piaffe og passage, velbalancerede og flotte dobbelte galoppiruetter og meget mere. Ridtet blev belønnet med hele 78,875% og en sikker sejr.

– Han er bare så cool og går ind og gør det som om, han aldrig har gjort andet, sagde Cathrine bl.a. efter ridtet og fortsatte: – Det er dejligt at opleve så mange publikummer igen og sådan en opbakning. Det er vi nærmest kun vant til at opleve i Boxen i Herning, så det var virkelig fedt at se hele græsbanken fyldt med mennesker, og der var masser af stemning.

Hør hende fortælle mere i videoen her:

På andenpladsen blev det endnu en seniorrytter fra landsholdstruppen, nemlig Nadja Aaboe Sloth, som var til start med hendes kommende stjerne Miss Holsteins Marikka e. Johnson/ Florencio I (opdr. Familien Holstein). De red en flot kür til tonerne af bl.a. Dua Lipa og opnåede 75,292%.

Copyright Ridehesten.com
Nadja Aaboe Sloth og Miss Holsteins Marikka. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tredjepladsen gik til DM-debutant Lea Dyre Jespersen med Lykkesholms Duel e. Blue Hors Don Olymbrio/ Liberty Dane (opdr. Helle S. Merrald), som red til 72,292%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Lea Dyre Jespersen og Lykkesholms Duel. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner