Fra rideskoleelev til EM-deltagelse

06-08-2024 20:39

Trine Askjær-Jørgensen

Den talentfulde, unge springrytter Frederik Fensholt har netop deltaget i EM i springning for U21 i juli. Hans rejse er et inspirerende eksempel på, hvordan gode rideskoleerfaringer, flid, tålmodighed og masser af god grundridning kan føre til succes på højt niveau

Copyright Ridehesten.com
Det relativt nye makkerpar Frederik Fensholt og Take a Chance on Me Z har masser af succes på stævnebanerne og blev i juli nr. 37 ud af 85 til EM for ungryttere. Den erfarne, 15-årige Zangersheide-hingst har tidligere gået 5-stjernede Grand Prix-klasser. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

21-årige Frederik Fensholt er en del af det danske ungrytterlandshold i springning og har siden købet af den velspringende hingst Take a Chance on Me Z e. Taloubet Z/Aldatus Z i februar gjort sig endnu mere aktuel i landsholdssammenhæng.

Spoler vi båndet tilbage, så startede Frederik med at gå til ridning på Egene Ridecenter i Holte, da han var seks år gammel. Hans forældre har aldrig haft noget med heste at gøre, men da Frederiks storesøstre fik en pony på Egene, fik han også lyst til at prøve at gå til ridning. En uge inden sin 6-års fødselsdag startede Frederik hos ridelærer Karina Binau Laursen, der dengang som nu underviser de mindste rideskoleelever på stedet.

Efter et par år rykkede Frederik op i rækkerne og red undervisning hos Martine Sandberg Nielsen. Frederik gik seks år i rideskolen, hvilket for mange nok er lang tid: – Men jeg tror på, at det sidenhen har hjulpet mig hurtigere frem, at jeg havde min grundridning i orden, inden jeg fik min egen pony, vurderer han.

Med Kenny kom gennembruddet
I en alder af 12 år fik Frederik sin første pony, den rødmelerede vallak Scheel’s Freestyler, som i daglig tale blev kaldt Æsel.

– Det var måske ikke den kønneste pony, men den var en rigtig sød lærepony, husker Frederik.

Med egen pony kunne Frederik nu starte med at få undervisning af berider Sigurd Nielsen, som han stadig rider undervisning ved i dag. Med Sigurd som træner kom der fart på Frederiks ridekarriere, og den unge rytter fik en pony mere og derefter en mere og en mere.

I 2017 fik Frederik og familien fingre i en rigtig god pony fra Irland, MHS Kilkenny All Star e. Olympic Lux/Cavalier, kaldet Kenny, og nu tog hans springkarriere for alvor fart. Med Kenny kom Frederik på ponylandsholdet i 2018, og han har lige siden været en del af det....

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten august 2024 s. 62-65. Det kan fås via abonnement eller købes i løssalg på vores webshop.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner