Fra hest til verdensstjerne

12-10-2020 07:15

Marie Helene Rigård Rohleder

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein måtte sidste weekend sige farvel til sin verdensstjerne Digby, som blev 23 år. I bogen "Digby - fra hest til verdensstjerne" fortæller Nathalie zu Sayn-Wittgenstein åbenhjertigt om, hvordan hun har uddannet Digby fra unghest til Grand Prix. Det handler om at turde tro på hesten, selvom den ikke viser det største potentiale fra starten af

Copyright Ridehesten.com
Digby og Nathalie til H.K.H. Prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag i 2019. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

OL-bronzevinder Digby e. Donnerhall vil altid blive husket i den danske dressursports historie. Sidste weekend måtte landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein sige et sidste farvel til sin trofaste makker og ven gennem 23 år. 

Der udtalte hun til Ridehesten.com: 

– Det er en ære, der er slut. Sammen med Digby har jeg besøgt lande, som jeg ellers aldrig ville komme til i min karriere, som Hongkong og Quatar, og han har taget mig med over Atlanten til WEG i Kentucky, USA. Han har givet mig mange store oplevelser gennem årene. Og det var bestemt ikke tydeligt, at den ville nå så langt, da han blev tilredet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I bogen "Digby - fra hest til verdensstjerne" har prinsesse Nathalie fortalt om uddannelsen af Digby og sit syn på uddannelse af heste til Ridehestens redaktør Britt Carlsen. 

Copyright Ridehesten.com
Digby og Nathalie. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen

Bogen er fortællingen om Digby og om Nathalies uddannelse gennem 11 års ophold i to af verdens bedste træningsstalde – først hos Kyra Kyrklund og Richard White og senere hos den tyske dressurlandstræner Klaus Balkenhol.

Der er i høj grad også tale om en lærebog, der belyser, hvordan korrekt uddannelse og gymnasticering af hesten kan forme en Grand Prix-hest, krydret med mange gode råd til problemløsning.

– Jeg håber, at bogen om Digby og hans uddannelse kan inspirere andre til at tro på deres heste, også på heste, som måske ikke fra begyndelsen, ser ud til at have de gangartsmæssige kvaliteter, der kan bringe dem frem til dressurens højeste klasser, fortæller Nathalie zu Sayn-Wittgenstein om Digbys bog. 

Bogen kan købes her. 

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen