Adskillige 10-taller uddelt i Bogø

13-08-2023 20:34

Trine Askjær-Jørgensen

Hos Sportsrideklubben Bogø har der i dag været kvalifikation i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for unge heste. De 4-, 5-, 6- og 7-årige heste viste sig fra deres bedste side, og dommerne uddelte intet mindre end otte 10-taller

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse 4-års. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne weekend har der hos Sportsrideklubben Bogø været afviklet C-stævne i dressur med Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste. På den ene bane er hele søndagen således gået med 4-, 5-, 6- og 7-års heste, som har været i ilden i deres respektive dressurprogrammer.

10-taller uddelt til de bedste i 4-års holdet
Dagen startede med 4-års kvalifikation fra morgenstunden. Mange ryttere og fine heste havde stillet til start. Fra klubben lyder det, at der blev redet nogle rigtig fine og flydende programmer, og at der var stor opbakning fra publikum med særlig interesse for at se ekvipagerne fra Blue Hors og Helgstrand Dressage.

Vinderen af klassen blev den 4-årige Helgstrand-hingst Opoque e. All at Once/ Davino V.O.D., der for bare en uge siden vandt 4-års klassen i forbindelse med UVM i dressur i Ermelo, Holland. Med Mette Sejbjerg Jensen i sadlen blev den mørkerøde hingst belønnet med intet mindre end 9,5 for trav, 9,5 for skridt, 9,5 for galop, 9,8 for ridelighed og 10 for kapacitet, hvilket gav en samlet score på 96,600 og en sikker sejr.

Andenpladsen gik til endnu en Helgstrand-ekvipage, idet Eric Guardia Martinez red One to Remember e. Secret/ Vivaldi til 8,8 for trav, 9 for skridt, 9,5 for galop, 10 for ridelighed og 9,5 for kapacitet, som gav i alt 93,600.

Tredjepladsen indtog Anders Sjøbeck Hoeck med Fabio G. e.  Blue Hors Farrell/ Sezuan (opdr. Stutteri G. v/ Helene Geervliet), som opnåede 86,400 i alt med bl.a. højdepunkterne 9 for skridt og 8,8 for kapacitet. 

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Mette Sejbjerg Jensen og Opoque. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Talentfulde heste, der var med på legen
Som dagen gik, blev det lunere, solen tittede frem, flere publikummer kom til, og sideløbende med Distrikt 7’s holdmesterskab på den anden bane var der en hyggelig stemning på pladsen. Der var ligeså mange startende i 5-års championatet som i 4-års, og alle hestene var med på ideen og kom flot rundt på banen. De tre bedste i klassen lå da også over 90%.

Sejren i 5-års kvalifikationen gik også til en Helgstrand-hingst, som sidste weekend var at finde i Ermelo. Thomas Sigtenbjerggaard red nemlig Be Sure e. Callaho's Benicio/ Scuderia til 9 for trav, 9,7 for skridt, 10 for galop, 10 for ridelighed og 10 for kapacitet, som gav i alt 97,400. 

Næsten lige efter Thomas fulgte hans kollega Mette Sejbjerg Jensen, som med den brune hoppe Sybil Nobel e. Franklin/ Blue Hors Don Schufro scorede 9,3 for trav, 9,5 for skridt, 10 for galop, 10 for ridelighed og 9,8 for kapacitet, sammenlagt 97,200.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På tredjepladsen blev det en Blue Hors-rytter, idet Nanna Skodborg Merrald red den talentfulde røde hoppe Blue Hors Bonsai e. Blue Hors Baron/ Royal Classic til 9,5 for trav, 9 for skridt, 9 for galop, 10 for ridelighed og 9,5 for kapacitet, i alt 94,000. Vi har altså med nogle unge heste at gøre her, som lover utrolig godt for fremtiden.

Klassens resultat.

Veluddannede heste og tilfredse dommere
Ligeledes i 6- og 7-års holdene var der gode, veluddannede heste til start, og dommerne har generelt været meget tilfredse med det, de har set. 6-års holdet bestod af seks ekvipager, og her løb sidstnævnte rytter, Nanna Skodborg Merrald, med sejren på avlshingsten Blue Hors Monte Carlo TC e. Dream Boy/ United, som opnåede 9,5 for trav, 9,3 for skridt, 9,7 for galop, 9,8 for ridelighed og 9,5 for kapacitet, i alt 95,600.

Andenpladsen i klassen gik til Julie Lind Skaarup med Østerhyldings Divino e. Hesselhøj Donkey Boy/ Stevie Wonder (opdr. Helle og Christian Feldborg Thøgersen), som fik sammenlagt 74,800.

Klassens resultat.

I 7-års holdet var ligeledes seks ekvipager til start. Her gik sejren til Camilla Lærke Stubberup, som med Rock Star e. Radisson/ Rouletto blev belønnet med 7,8 for trav, 7 for skridt, 8 for galop, ridelighed og kapacitet, sammenlagt 72,997%, mens Laura J. Rasmussen og den røde vallak Icsi indtog andenpladsen med 7,5 for trav, 7 for skridt, 8 for galop, 7,8 for både ridelighed og kapacitet, hvilket gav i alt 72,386%.

Klassens resultat.

Fra klubben lyder det, at de har fået mange rosende ord for stemningen, banerne – til trods for et ustadigt vejr henover natten – og den service, der er blevet leveret fra rideklubbens hjælpere.

– Overordnet set har det været en dejlig dag med mange dygtige og flot fremviste heste, god opbakning fra publikum, tilfredsstillende vejr (taget den danske sommer i betragtning), god forståelse fra ryttere og tilkomne, æresrunder, præmier, smil og glæde. På Bogø står vi taknemmelige tilbage efter endnu en dejlig og vellykket stævneweekend, lyder det fra stævnearrangørerne Louise Lund Rasmussen og Jeanette Bjerg

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Der har været god stemning i Bogø hele dagen og mange interesserede tilskuere. Foto: Privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner