Følg Mai og Rustique i Omaha

28-03-2017 16:14

Ridehesten.com følger i disse dage Mai Tofte Olensen og Rustique til World Cup finalen i Omaha, hvor Rustique endelig er kommet ud af karantæne efter tre lange dage

I sidste uge kunne vi berette om Mai Tofte Olesen og hesten Rustique e. Heslegårds Rubin/Midt west Ibi-light (opdr. Anne Dueholm Nielsen), som var lige ved at være klar til at flyve mod Omaha i USA for, at deltage i deres første World Cup finale i dressur sammen. 

En flyvetur på omkring 9 timer hver for sig, har Mai og Rustique været ude på. En flyvetur som for Mai samt hendes mand og søn, bød på turbulens, hvor de blev informeret om at der var tornadoer over Texas. 

Det har været en forholdsvis lang tur for de cirka 45 europæiske heste, som dog alle har klaret turen fint i følge Mai. Det har dog alligevel tæret en del på nogle af hestene,  hvor nogle blandt andet har fået væskedrop af det dyrlæge team, som står for at holde øje med alle hestene. 

- I tre døgn har alle i stalden gået rundt i rumdragter med blå "futter" på. Hestene har ikke måttet forlade stalden, og de har kun måttet motioneres for hånd på den ridebane som ligger i stalden. Jeg har gået i timevis med Rustique og det er blevet til mange kilometer, fortæller Mai til Ridehesten.com

Det er kun få timer siden at karantænen blev ophævet, således at rytterne endelige kunne få lov til at ride en tur på hestene. Stemningen har efter Mais fornemmelse været lidt søvnig og afventende i stalden, men helt sikkert noget som hestene har haft godt af efter den lange rejse. 

-Jeg glæder mig til at komme ind og ride i den store arena i dag. Den var ikke færdig i går, men er sikkert blevet det i løbet af natten. Rytterne er også ved at ankomme. Indtil nu har der kun været få ryttere og så deres fantastiske grooms. Alle her er fantastisk søde, og de gør alt til, at vi skal føle os godt tilpas. Byen Omaha er meget stolt over at være vært for arrangementet.

Se tidsplanen fra stævnet HER

Man kan følge stævnet på deres hjemmesidde HER, ligesom at Ridehesten.com løbende vil komme med opdateringer fra Mai. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen